foto: REUTERS/SCANPIX
Protestētāji Parīzē pieprasa sankcijas Krievijas aizsardzības ministra vietnieka bijušajai sievai
Protestētāji piedalās demonstrācijā pie Krievijas aizsardzības ministra vietnieces Svetlanas Maniovičas mājas, lai aicinātu Francijas varasiestādes viņu izraidīt ar plakātu ar uzrakstu "Kāpēc Putina bijušajai sievai joprojām pieder māja Biaricā?" , Parīzē, Francijā, 2023. gada 23. aprīlī.
Pasaulē
2023. gada 23. aprīlis, 22:24

Protestētāji Parīzē pieprasa sankcijas Krievijas aizsardzības ministra vietnieka bijušajai sievai

Jauns.lv/LETA

Vairāki desmiti protestētāju svētdien Parīzē pieprasīja noteikt sankcijas Krievijas aizsardzības ministra vietnieka Timura Ivanova bijušajai sievai Svetlanai Maņiovičai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Piketu Parīzē pie mājas, kur Maņiovičai pieder dzīvoklis, organizēja Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija atbalstītāji no Korupcijas apkarošanas fonda (FBK).

Protestētāji pieprasīja noteikt uzņēmējai Maņiovičai Eiropas Savienības sankcijas. 

FBK veicis pētījumu par Maņioviču, un tā autori apgalvo, ka viņa pērn augustā tikai fiktīvi šķīrusies no Ivanova.

Kā teikts FBK pētījumā, Maņioviča burtiski "izstaro bagātību", viņai pieder briljanti, kažokādas, viņa braukā ar rolsroisu, kā arī īrē villu Sentropēzā par 150 000 eiro mēnesī.

Maņioviča dzīvo Francijā, izmantojot Izraēlas pasi.

"Ministra vietnieka sieva dzīvo Eiropā, kamēr viņas vīrs Ukrainā nogalina cilvēkus un pelna ar to naudu," norāda Navaļnija atbalstītāji, piebilstot, ka Maņioviča atradās Francijā arī pērn martā, kad notika Mariupoles sturmēšana.

Ivanovs vada Krievijas Aizsardzības ministrijas īpašumu pārraudzību un celtniecības sektoru. Cita starpā viņš ir atbildīgs par celtniecību okupētajā Mariupolē.

Rietumvalstis Ivanovam par viņa lomu Krievijas karā pret Ukrainu noteikušas sankcijas.

Krievijas aizsardzības ministra vietnieks joprojām ir Maņiovičas vienīgais finanšu avots, norāda aktīvisti, uzstājot, ka Ivanova ekssievai jāaizliedz dzīvot ES, bet aktīvi jāiesaldē.

"Laupa Krievijā. Slepkavo Ukrainā. Sieva Francijā," lasāms viena protestētāja plakātā.

"Šī ir kara noziedznieka ģimene," akcijas gaitā ziņu aģentūrai AFP sacīja viena no redzamākajām Navaļnija līdzgaitniecēm Marija Pevčiha. "Ir jābūt kaut kādam sodam par to, ko viņi dara, jāpanāk taisnīgums."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās