foto: Telegram @Zelenskiy / Official
“Nepieciešams informatīvais klusums!” Ukrainas armija nokomentē ziņas par pārcelšanos pāri Dņeprai
Ukraiņu karavīrs.
Pasaulē
2023. gada 23. aprīlis, 11:26

“Nepieciešams informatīvais klusums!” Ukrainas armija nokomentē ziņas par pārcelšanos pāri Dņeprai

Jauns.lv

Ukrainas armijas operatīvā pavēlniecība "Dienvidi" nokomentējusi Kara izpētes institūta (ISW) izplatītās ziņas, ka Ukrainas bruņotie spēki it kā ieņēmuši pozīcijas Dņepras kreisajā krastā Hersonas apgabalā, vēsta Unian.

"Es vēlos, lai visi saprastu, ka turpinās ļoti grūts darbs, kad nepieciešams šķērsot tādu šķērsli kā Dņepru…, kad frontes līnija iet caur tik plašu spēcīgu upi kā Dņepru," pavēstīja pavēlniecības "Dienvidi" pārstāve Natālija Gumeņuka.

Pēc Gumeņukas teiktā, militārās operācijas apstākļi tagad pieprasa “informatīvu klusumu”.

"Kamēr tas nav pietiekami droši mūsu militārpersonām, jābūt pacietīgiem. Un pat labākajiem Kara studiju institūta "studentiem" arī," viņa sacīja.

Bijušais Hersonas vicemērs Romāns Golovņa 12.aprīlī paziņoja, ka  krievu karavīri aktīvi mīnē piekrasti gar Dņepru  gaidāmās Ukrainas aizstāvju pretuzbrukuma priekšvakarā. Prettanku mīnas tiek novietotas pat ūdenī. Tas liecina, ka krievi sagaida Dņepras šķērsošanu.

Amerikas Kara studiju institūta 22. aprīļa ziņojumā teikts, ka Ukrainas bruņotie spēki esot sākuši pretuzbrukumu, un ieņēmuši pozīcijas Dņepras kreisajā krastā Hersonas apgabalā.

Saskaņā ar ISW datiem, ir pietiekami daudz video ar ģeogrāfiskām norādēm un Krievijas "kara korespondentu" ziņojumu, kas to apstiprina.