foto: Shutterstock
Krievu kara propagandistus troļļo ar ģipša krūšutēliem
Pasaulē
2023. gada 19. aprīlis, 19:14

Krievu kara propagandistus troļļo ar ģipša krūšutēliem

Jauns.lv

Krievijas kara propagandisti un citi publiski agresijas atbalstītāji sākuši pa pastu saņemt sūtījumus ar ģipša krūšutēliem jeb bistēm.

“Kara ekspertam” Konstantīnam Sivkomam Maskavā atsūtīta PSRS maršala Žukova biste, vēsta “Telegram” kanāls “Baza”. Sivkoms vērsies policijā, sūtījumu atvēra sapieri un neko bīstamu neatrada.

Pēc Sivkoma teiktā, līdzīgas pakas atsūtītas arī citiem – “ievērojamam filozofam”, dažiem “kara korespondentiem” un ekspertiem. “Nosaukt viņu uzvārdus es pagaidām nevaru izmeklēšanas noslēpuma dēļ. Kādas statuetes sūtītas pārējiem, nezinu, bet katrā ziņā man un vēl vienam cilvēkam nosūtīja maršalu Žukovu,” “RIA Novosti” pastāstījis Sivkovs.

Viņam paku sūtījs kāds Ņikita Barins no Uļjanovskas, viņš norādīts arī uz sūtījumiem citiem Z-patriotiem. Bistes pasūtītas ar “VKontakte” starpniecību kādā Uļjanovskas darbnīcā, samaksāts tiešsaitē un norādītas piecas adreses, kur sūtīt.

“Baza” apgalvo, ka pārējie adresāti bijuši “kara eksperts” Konstantīns Isajevs, “korespondents” Vladislavs Šurigins, TASS darbinieks Mihails Tereščenko un politologs Timofejs Sergejcevs. Policija meklē pasūtītāju, ja ticēt ierakstiem sociālajos tīklos, viņš atbalsta karu pret Ukrainu.

2. aprīlī Sanktpēterburgā Z-patriotu iecienītā kafejnīcā “radošā vakara” laikā kara propagandists Vladlens Tatarskis saņēma dāvanā statueti ar spridzekli. Viņš gāja bojā, ap 40 cilvēku guva ievainojumus. Policija aizturējusi “dāvanu” atnesušo Darju Trepovu, kura apgalvo, ka ir iegāzta.