foto: IMAGO/Andre März
Nāvējošā avārijā Lietuvā bojā gājusi māte ar trim bērniem; izmeklēšanā jauns pavērsiens
Ilustratīvs foto.
Pasaulē
2023. gada 18. aprīlis, 15:51

Nāvējošā avārijā Lietuvā bojā gājusi māte ar trim bērniem; izmeklēšanā jauns pavērsiens

Jauns.lv

Pirmdien, 17. aprīļa rītā, Lietuvā frontālā sadursmē starp vieglo automašīnu “Audi” un kravas auto bojā gājuši pieci cilvēki, tostarp māte ar trim bērniem, ziņo Lietuvas medijs “15min.lt”

Nedēļas sākumā Lietuvas mediju pāršalca dramatiska ziņa – autoavārijā dzīvību zaudējusi māte un trīs bērni. Tik smagi satiksmes negadījumi mūsu kaimiņvalstī netiek novēroti pārāk bieži. Šobrīd norisinās notikuma izmeklēšana, un jauna informācija parādās ik mirkli.

Pašreiz pieejamā informācija liecina, ka starp bojā gājušajiem ir sieviete un viņas trīs bērni, kā arī vieglā spēkrata vadītājs. Sākotnējie pierādījumi liecina, ka pēc apstākļu izmeklēšanas krimināllieta pret piecām personām, visticamāk, tiks izbeigta.

Pirmstiesas izmeklēšanas materiālos fiksēts, ka 17. aprīlī ap plkst.7.19 no rīta Lietuvas pilsētā Maišiagalā automašīna “Audi A4”, kuru vadīja 1998. gadā dzimis vīrietis, neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, līdz ar to iebrauca braukšanai pretējā virzienā paredzētā joslā un izraisīja frontālu sadursmi ar pretim braucošo kravas auto “Mercedes-Benz”. Tāpat noskaidrots, ka vieglā spēkrata vadītājs pie auto stūres sēdies bez autovadītāja tiesībām un jau iepriekš sodīts par šāda veida pārkāpumiem.

Rezultātā dzīvību zaudēja visa vieglajā automašīnā esošā ģimene - 6, 8 un 17 gadus veci bērni un viņu māte. Tāpat dzīvību zaudēja arī 25 gadus vecais automašīnas vadītājs.

Izmeklēšana joprojām norisinās un pagaidām netiek atklāts, vai vieglā spēkrata vadītājs atradies alkohola reibumā.

Ja apstiprinātos sākotnējā versija, ka negadījumā un cilvēku bojāejā vainojams vieglā auto vadītājs, lietu būtu nekavējoties jāizbeidz tā iemesla dēļ, ka iespējamais vainīgais ir miris.