foto: EPA/Scanpix
Bērboka: Putins cer, ka pasaule nogurs no kara Ukrainā
Vladimirs Putins.
Pasaulē
2023. gada 17. aprīlis, 13:16

Bērboka: Putins cer, ka pasaule nogurs no kara Ukrainā

Jauns.lv

"Lielā septiņnieka" (G7) valstīm jāpierāda Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, ka viņš nespēs īstenot savus agresīvos plānus par pilna mēroga karu Ukrainā.

Tā paziņojusi Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka "Lielā septiņnieka" ārlietu ministru tikšanās laikā, ziņo "Ukrinform".

"Kā krīzes komanda ilgstošā misijā, G7 pērn pretstatīja Krievijas agresijai vienu barjeru pēc otras: ar ziemas palīdzību cilvēkiem Ukrainā, pretkrieviskām sankcijām un naftas cenu ierobežošanu. Ar mūsu atbalstu Ukraina ir izturējusi Krievijas enerģētikas karu un ziemas ofensīvu," uzsvēra Bērboka.

Viņa ir pārliecināta, ka G7 dalībvalstīm jāparāda Putinam "apņemšanās, ka viņš savus mērķus nesasniegs kara noguruma dēļ". Pēc viņas teiktā, "Lielais septiņnieks" ir attīstītāko demokrātisko valstu grupa, konfrontējot ar autokrātiskajiem spēkiem, bet tās partneriem un sabiedrotajiem visā pasaulē ir uzticība tiem.

"Kā G7 mēs esam spēcīgi kopā, jo mēs skaidri zinām, par ko mēs stāvam: par starptautisko kārtību, kurā likuma varai un starptautiskajām tiesībām ir prioritāte stiprākā tiesību priekšā. Par ekonomiskajām attiecībām, kas bāzējas nevis atkarībās, bet taisnīgumā un kopējos konkurences noteikumos," rezumēja Bērboka.