Pasaulē
2023. gada 16. aprīlis, 16:49

"Grūtākais kalns mums vēl ir priekšā," Zelenskis Lieldienās uzrunā tautiešus

Jauns.lv/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien pareizticīgo Lieldienu uzrunā aicinājis tautiešus turpināt ticēt uzvarai pār Krieviju.

"Karš nevarēja izdzēst mūs, mūsu vērtības, mūsu tradīcijas un mūsu brīvdienas," video vēstījumā sacīja Zelenskis.

"Šodien mēs svinam Kristus augšāmcelšanos. Galvenais simbols ir uzvara: labā uzvara, patiesības uzvara, dzīves uzvara. Mēs svinam Lieldienas ar nesatricināmu ticību šo uzvaru neatgriezeniskumam," sacīja Ukrainas prezidents.

Lieldienu datums ir mainīgs, jo tas ir atkarīgs no Mēness fāzes. Šogad katoļi, luterāņi un baptisti Lieldienas svinēja 9.aprīlī, savukārt pareizticīgie šos svētkus svin šodien.

Zelenskis norādīja, ka pirms gada, uzreiz pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, tika skaitītas lūgšanas, lai Ukraina izdzīvotu, bet tagad tiek lūgts par uzvaru. Viņš atgādināja, ka Ukrainai izdevies padzīti okupantus no Kijivas un citiem apgabaliem, lai gan valsts austrumos kaujas joprojām ir intensīvas.

"Šodien mēs lūdzam par Ukrainas uzvaru. Mēs jau esam nogājuši tālu ceļu. Iespējams, ka grūtākais kalns mums vēl ir priekšā. Mēs to pārvarēsim. Un kopā mēs sagaidīsim savu rītausmu," sacīja Ukrainas līderis.

Runājot par Krievijas okupētajiem apgabaliem, Zelenskis sacīja: "Saule spīdēs dienvidos, saule spīdēs austrumos, saule spīdēs Krimā. Dzeltena kvēlojoša saule mierīgi zilās debesīs - tā būs taisnīguma gaisma."