foto: picture alliance / photothek
ChatGPT lietotājiem maksās par kļūdu atklāšanu
“ChatGPT” tērzēšanas robots ir izraisījis diezgan lielu satraukumu augsto tehnoloģiju pasaulē.
Pasaulē
2023. gada 14. aprīlis, 14:06

ChatGPT lietotājiem maksās par kļūdu atklāšanu

Jauns.lv

ASV uzņēmums “OpenAI”, kas ir izstrādājis tērzēšanas robotu “ChatGPT”, sāks maksāt lietotājiem no 200 līdz 20 000 dolāru par atrastajām kļūdām, vēsta “Bloomberg”.

Tiek atzīmēts, ka uzņēmums ir uzsācis kļūdu atlīdzības programmu, ar kuras palīdzību cilvēki var ziņot par trūkumiem, kļūdām vai drošības problēmām, ko viņi atklājuši, izmantojot “OpenAI” mākslīgā intelekta (AI) produktus.

Tiek uzsvērts, ka šādas programmas tehnoloģiju nozarē ir diezgan izplatītas. “OpenAI” paziņoja, ka tā ievieš to sadarbībā ar īpašu platformu “Bugcrowd”, kas nodrošinās kļūdu ziņošanas mehānismu.

Uzņēmums maksās naudas atlīdzību, pamatojoties uz atrasto kļūdu nozīmīgumu, sākot no 200 ASV dolāriem par to, ko tas sauc par "maznozīmīgu kļūdas pakāpi", līdz 20 000 ASV dolāriem par "ārkārtējiem atklājumiem".

Uzņēmums  norāda, ka viens no programmas ieviešanas iemesliem ir izpratne, ka "caurspīdīgums un sadarbība ir galvenais, lai atrastu ievainojamības tās tehnoloģijās."

Par kļūdu varat ziņot  šeit. Tiek atzīmēts, ka kļūdu atrašanas pieteikumu apstrāde tiks veikta pēc īpaša algoritma.

“ChatGPT” tērzēšanas robots ir izraisījis diezgan lielu satraukumu augsto tehnoloģiju pasaulē kopš tā palaišanas 2023. gada sākumā. Tas spēj viegli un pārliecinoši atbildēt uz sarežģītiem jautājumiem, kā arī pēc komandas rakstīt prozu, dzeju vai datora kodu un  izaugsmes tempa ziņā pat pārspēj “TikTok”.

Īsajā savas pastāvēšanas laikā “ChatGPT” jau ir izdevies izraisīt daudz strīdu. Piemēram, daži uzņēmumi  jau aizstāj darbiniekus ar AI palīgiem, un populārais tiešsaistes izdevums “Clarkesworld”, kas publicē amatieru stāstus zinātniskās fantastikas žanrā,  ir pārtraucis jaunu materiālu pieņemšanu no autoriem, tā vietā izmantojot “ChatGPT”.

Tajā pašā laikā Elons Masks, Stīvs Vozņaks un vadošie AI jomas eksperti aicināja vismaz sešus mēnešus  pārtraukt neironu tīklu apmācību, kas ir pārāki par GPT-4 . Tiek minēts, ka šādas AI sistēmas būtu jāizstrādā tikai pēc tam, kad ir pārliecība, ka tām būs pozitīvas sekas, un ar tām saistītie riski tiks pārvaldīti.

Marta vidū “ChatGPT” tērzēšanas robots tika atjaunināts uz GPT-4 valodas modeli. Tagad tas spēj saprast ne tikai tekstu, bet arī atpazīt attēlus – un pat var izskaidrot mēmu jeb joku zīmējumu nozīmi. Paredzams, ka GPT-5, kas iznāks 2023. gada beigās, sasniegs iepriekš neredzētu AI līmeni.