foto: AP/Scanpix
Baidens: mākslīgais intelekts var kļūt par draudu sabiedrībai
"Tehnoloģiju uzņēmumiem, manuprāt, ir pienākums pārliecināties, ka viņu produkti ir droši, pirms tos publiskot," paziņojis Baidens.
Pasaulē
2023. gada 8. aprīlis, 15:08

Baidens: mākslīgais intelekts var kļūt par draudu sabiedrībai

Jauns.lv

ASV prezidents Džo Baidens norāda, ka mākslīgā intelekta izstrādātāju pienākums, pirms to nodošanas sabiedrībai lietošanā, ir nodrošināt, ka viņu ražotie produkti ir droši.

“Mākslīgais intelekts varētu būt bīstams, taču vēl nav zināms, kā šī tehnoloģija ietekmēs sabiedrību,” norāda Baidens.
Otrdien, 4. aprīlī, tikšanās laikā ar padomdevējiem zinātnes un tehnoloģiju jautājumos, Baidens sacīja, ka tehnoloģiju uzņēmumiem ir pienākums nodrošināt savu produktu drošību pirms to laišanas tirgū.

"Tehnoloģiju uzņēmumiem, manuprāt, ir pienākums pārliecināties, ka viņu produkti ir droši, pirms tos publiskot," Baidens teica, atklājot prezidenta Zinātnes un tehnoloģiju padomnieku padomes sanāksmi.

Vaicāts, vai mākslīgais intelekts ir bīstams, Baidens atbildēja, ka tas "vēl nav noskaidrots", bet "tā tas varētu būt".

Baidens sacīja, ka mākslīgais intelekts varētu palīdzēt risināt tādas problēmas kā slimības un klimata pārmaiņas, taču šīs tehnoloģijas izstrādātājiem būtu jārisina arī "potenciālie riski mūsu sabiedrībai, ekonomikai un nacionālajai drošībai".

Prezidents sacīja, ka sociālo plašsaziņas līdzekļu ietekme uz jauniešu garīgo veselību parāda, kādu kaitējumu var nodarīt jaunās tehnoloģijas, ja netiek nodrošināti drošības pasākumi.

Arī lielāko tehnoloģiju uzņēmumu vadītāji, piemēram “Tesla” izgudrotājs Īlons Masks un “Apple” līdzpriekšsēdētājs un programmētājs Stīvens Vozņaks, norādot uz potenciālu risku sabiedrībai, aizvadītā mēneša izskaņā atklātā vēstulē aicināja uz sešiem mēnešiem apturēt jaunu sistēmu ražošanu.