Vladimirs Žirinovskis Rīgā

gallery icon
Pasaulē
2023. gada 6. aprīlis, 17:38

Žirinovska vārdā naidu sludinās datorprogramma

Jauns.lv

Pērn mirušais krievu ultranacionālists, Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis “augšāmcelsies” un atkal draudēs rietumvalstīm ar kodolkaru – viņa vārdā to darīs mākslīgais neironu tīkls.

Datorprogramma Žirinovska viedokli par dažādām aktualitātēm veidos, balstoties uz viņa izteikumiem un komentāriem. Liberāldemokrātiskās partijas priekšsēdētājs Leonīds Sluckis stāsta, ka Žirinovska mantojuma izpētei Pasaules civilizāciju institūta paspārnē iecerēts atvērt īpašu institūtu.

Kristus Glābēja katedrālē Maskavā atvadās no mirušā Vladimira Žirinovska

Kristus Glābēja katedrālē Maskavā atvadās no mirušā Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas (LDPR) līdera Vladimira Žirinovska.

gallery icon

“Tiks digitalizēti visi viņa zinātniskie darbi, uzstāšanās, vēstules, komentāri. Ar mākslīgā intelekta palīdzību mēs izveidosim pasaulē pirmo politisko algoritmu “Žirinovskis”. Izstrādei būs piesaistīti vadošie valsts speciālisti,” klāsta Sluckis. Plānots digitalizēt 18 000 stundu interviju un visas publiskās uzstāšanās.

Virtuālo Žirinovski plānots “iedarbināt” pusgada laikā, varēšot arī uzdot jautājumus, gan rakstiski, gan mutiski. Žirinovskis nomira pērn 6. Aprīlī 75 gadu vecumā. Dzīves laikā viņš izcēlās ar agresīvu nostāju pret rietumiem, sevišķi pret Baltijas valstīm.