Pasaulē
2023. gada 3. aprīlis, 17:09

Vai pieaug panika? Pie Putina slepenās rezidences izvieto pretgaisa raķešu sistēmas

Jauns.lv

Alekseja Navaļnija komanda ziņoja, ka Soču Krasnaja Poļanas rajonā, kur atrodas Krievijas prezidenta Vladimira Putina slepenā rezidence, izvietota pretgaisa raķešu sistēma “Pancir-S1”

Kā apliecinājumu Navaļnija komanda biedri demonstrēja fotogrāfiju ar pretgaisa raķešu sistēmu uz kalnu fona. Krasnaja Poļana ir viena no Putina rezidencēm, kur Krievijas prezidentam patīk atpūsties.

Kilometru no raķešu palaišanas iekārtas 20 hektāru platībā atrodas ēku komplekss ar helikopteru nolaišanās laukumu un savu liftu, kas saskaņā ar dokumentiem pieder “Gazprom”.

Taču, kā vairākkārt norādījuši  Navaļnija domubiedri, tā patiesībā ir Putina slepenā ziemas rezidence, vieta, kur viņš dodas slēpot. Tiek ziņots, ka “namiņš” tika uzcelts olimpiskajām spēlēm. Kopā ar citu, ļoti līdzīgu māju kaimiņos, tā ir Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieka Dmitrija Medvedeva ziemas rezidence.

Janvārī pretgaisa raķešu sistēmas “Pancir-S1” tika pamanītas netālu no divām Putina rezidencēm Valdajā un Novo Ogariovē.

Pretgaisa aizsardzības sistēmas tika uzstādītas arī uz vairāku Maskavas ēku jumtiem - Maskavas policijas pārvaldes, Aizsardzības ministrijas ēkas un biznesa centra jumta.