foto: ekrānuzņēmums no video
Pensionāram Krievijā par komentāriem soctīklos piespriež 7 gadus cietumā
Tiesa Maskavā par armijas “diskreditāciju” un “viltus ziņām” piespriedusi septiņus gadus nebrīvē pensionāram Mihailam Simonovam
Pasaulē
2023. gada 30. marts, 23:27

Pensionāram Krievijā par komentāriem soctīklos piespriež 7 gadus cietumā

Jauns.lv

Tiesa Maskavā par armijas “diskreditāciju” un “viltus ziņām” piespriedusi septiņus gadus nebrīvē pensionāram Mihailam Simonovam. Viņa “vaina” – līdzjūtība Krievijas uzsāktā kara upuriem.

Krievijas aviācijas uzlidojumā Mariupoles centrā iznīcināts dzemdību nams un slimnīca

Krievijas aviācijas uzlidojumā Mariupoles centrā iznīcināts dzemdību nams un slimnīca, kā rezultātā cietuši 17 cilvēki, trešdien paziņoja policija un Doņeckas ...

gallery icon

Simonovs, reaģējot uz Kijivas un Mariupoles bombardēšanām, sociālajā tīklā “VKontakte” ierakstīja: “Nogalinot bērnus un sievietes, Pirmajā kanālā mēs dziedam dziesmas. Mēs, Krievija, esam kļuvuši par bezdievjiem. Piedod mums, Dievs!” un “Krievijas lidotāji bombardē bērnus”.

Prokurors tiesā paziņoja, ka “piektās kolonnas darbības ir īpaši bīstamas” un Simonova komentāri ir “dūriens mugurā” Krievijas militāristiem. 

Pēdējā vārdā Simonovs pauda: “Es vienmēr esmu uzskatījis un tagad uzskatu, ka cilvēka dzīvība ir neapšaubāma vērtība, kurai jābūt pirmajā vietā, kaut arī mūsu valstī tā neuzskata. Bet mani tā audzināja.”

Simonovs pēdējos gadus dzīvoja Baltkrievijā, bet 9. novembrī viņu aizturēja Maskavā. Pēc interneta izdevuma “Sota Vision” vēstītā, vīrietis slikti dzird un runā ar grūtībām.

Krievijā par līdzīgiem noziegumiem piespriesti piecarpus gadi ieslodzījumā arheologam, III grupas invalīdam Oļegam Belousovam. Tulas apgabalā par armijas “diskreditāciju” tiesa nesen piesprieda divus gadus cietumā Aleksejam Moskaļovam. Viņš kara tēmai veltīja ierakstus sociālajā tīklā “Odnoklassņiki”, bet meita, sestās klases skolniece Maša skolā uzzīmēja pretkara zīmējumu. 

Tiesājamais gan paspējis aizbēgt. Moskaļovs meitu audzināja viens, viņu varasiestādes ievietojušas patversmē. Pērn aprīlī Maša skolā zīmēšanas stundā uzzīmēja Krievijas un Ukrainas karogus ar uzrakstiem “Karam – nē” un “Slava Ukrainai”. Skolas direktore pēc stundas izsauca policiju. Moskaļovam draud vecāku tiesību atņemšana.