Pasaulē
2023. gada 29. marts, 14:07

“Krievijas tankiem nav izredžu,” ukraiņu militārais eksperts atklāj kādi būs rietumvalstu un krievu tanku dueļi

Jauns.lv

Uz Ukrainu jau ir atvesti britu tanki “Challenger 2”, Polija un Vācija ir nodevušas “Leopard 2”, rudenī gaidām ASV “Abrams” tanki. Komentējot, kādas varētu Krievijas tanku izredzes pret minētajiem rietumvalstu tankiem, Ukrainas militārais eksperts Aleksandrs Musienko intervijā TV kanālam “1 + 1” norādīja: “Krievijas tankiem nav izredžu!”

Lai apliecinātu, ka britu tanki jau ir Ukrainā, aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs kādā no valsts poligoniem jau izmēģinājis vienu no britu tankiem “Challenger 2”. Lai arī tiek norādīts, ka rietumvalstu tanki ir smagāki par krievu tankiem, to tehnoloģiskās priekšrocības ļauj tiem būt viegli vadāmiem un manevrējamiem.

Pēc Musienko teiktā, nevajadzētu domāt, ka rietumvalstu tanki tiks izmantoti tikai uzbrukuma operācijām. “Tos izmantos arī mehanizēto kājnieku vienību uguns atbalstam sarežģītos frontes sektoros, piemēram, Bahmutā, Avdijevkā, Vuhledarā,” intervijā norādīja Musienko.

Musienko vērsa uzmanību uz to, ka jau pirms Rietumu tanku piegādēm Ukraina spēja būtiski samazināt Krievijas bruņutehnikas skaitu. Ņemot vērā zaudējumus, Krievija uz Ukrainu nu jau sūta savus vecos T-54 tankus.  

"Ja mēs runājam par tanku dueļiem, piemēram, ja no Ukrainas puses tanki būs "Challenger 2" vai "Leopard", un no Krievijas puses tie būs T-54, tad Krievijas tankiem nav izredžu, pat ja tiem ir skaitlisks pārsvars. Tas ir acīmredzami,” uzsvēra Musienko.

“Ukraiņu tankistiem ar modernizētiem T-64 izdevās sekmīgi cīnīties ar Krievijas bruņutehniku. Iedomājieties, kas notiks, kad kaujas laukā parādīsies “Challenger 2” vai “Leopard 2” vai “Abrams,” situāciju skaidro militārais eksperts, "krievu tankiem nebūs iespējas."

Musienko arī komentēja Zalužnija teikto, ka Ukrainai nepieciešami līdz 300 tankiem. Pēc viņa teiktā, Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks šādu ciparu minējis kontekstā ar okupēto teritoriju atbrīvošanu. Šīs tehnikas iegūšana ir laika jautājums, uzskata militārais eksperts.