foto: Twitter @juanbuis
"McDonald's" Francijā turpmāk ēdienu servēs atkārtoti lietojamos traukos
Pasaulē
2023. gada 29. marts, 12:10

"McDonald's" Francijā turpmāk ēdienu servēs atkārtoti lietojamos traukos

Jauns.lv

Lai ievērotu vietējos likumus, kas nosaka, ka restorāniem ar vairāk nekā 20 sēdvietām ir jāpiedāvā atkārtoti lietojami un mazgājami servēšanas trauki, uzņēmums "McDonald’s France" ir sadarbojies ar "Elium Studio" pēdējos divus gadus, lai izstrādātu atkārtoti lietojamu trauku klāstu, ko izmantot ātrās ēdināšanas restorānos.

Ieviestie atkārtoti lietojami trauki ietver visu - sākot no krūzēm karstajiem un aukstajiem dzērieniem līdz frī kartupeļu un mērcīšu traukiem.

foto: Twitter @juanbuis

Sortimentam izvēlētais materiāls ir tritāns, BPA nesaturoši plastmasas sveķi, kas palīdz saglabāt ēdiena garšu un smaržu, laika gaitā materiālu neietekmējot.

Iedvesmojoties no keramikas un stikla traukiem, katra līnija priekšmetos tika rūpīgi izstrādāta, izmantojot simtiem zīmējumu, maketu un prototipu, lai aizstātu vienreiz lietojamos traukus.

"Atkritumu novēršanas likums ir ne tikai plastmasas salmiņu gals," rakstīja Francijas prezidents Emanuels Makrons, kad atkārtoti lietojamie trauki pirmo reizi tika pārbaudīti pagājušajā gadā. 

Viņš piebilda: "Paskatieties sev apkārt: Francijā notiek pārmaiņas, lai mainītu mūsu patēriņa paradumus un samazinātu atkritumu daudzumu. Mēs cenšamies to izdarīt globāli. Mainīsim spēli!"