foto: AP/Scanpix
Krievija Bahmutas ieņemšanai kaujās sūta savas labākās vienības
Ukrainas karavīri ar mīnmetēju apšauda krievu okupantu pozīcijas.
Pasaulē
2023. gada 28. marts, 23:58

Krievija Bahmutas ieņemšanai kaujās sūta savas labākās vienības

Jauns.lv

Situācija Bahmutas virzienā joprojām tiek kontrolēta, bet krievu iebrucēji met savas labākās vienības, lai iebruktu ukraiņu pozīcijās. Par to ziņo Ukrainas Bruņoto spēku Sauszemes spēki.

“Iebrucēji turpina mēģināt izlauzties cauri mūsu aizsardzībai visā pilsētā. Tomēr Ukrainas aizstāvji nodara ievērojamus zaudējumus ienaidnieka spēkiem,” ziņo Ukrainas Bruņotie spēki.

“Drosmīgie 28., 54., 56. un 57. brigādes kājnieki kopā ar 93. un 4. operatīvās brigādes karavīriem, kā arī citiem Aizsardzības spēkiem tur fronti blakus, neatstājot ienaidniekam izredzes uz panākumiem," teikts paziņojumā.

Tiek atzīmēts, ka ģenerālpulkvedis Aleksandrs Sirskis pastāvīgi atrodas frontes līnijā kopā ar pakļautajām vienībām. "Kopā ar komandieriem viņi saskaņo darbības, kas neļaus ienaidniekam realizēt savus plānus," teikts vēstījumā.

Kā ziņots iepriekš, Ukrainas Bruņoto spēku Sauszemes spēku komandieris Oleksandrs Sirskis iepriekš norādīja, ka Ukrainas karavīri Bahmutu tur aizturēti pretēji "dažādiem noteikumiem un prognozēm".

Ukrainas bruņoto spēku austrumu grupējuma pārstāvis Sergejs Čerevatijs atzīmēja, ka Bahmutā ir samazinājies militāro sadursmju skaits ar ienaidnieku. Dienas laikā šajā virzienā notika 19 kaujas ar ienaidnieku, 14 no tām pilsētā. Pilsēta joprojām ir sīvu cīņu par Donbasu epicentrs. Lai gan Ukrainas un Rietumu amatpersonas pauda atšķirīgus viedokļus par situāciju ar Krievijas ofensīvu Bahmutā, Čerevatijs sacīja, ka ir  pāragri runāt par Krievijas ofensīvas apturēšanu šajā jomā.