foto: picture alliance / photothek
Čehijai vairs nav daudz iespēju palīdzēt Ukrainai, norāda prezidents
Čehijas prezidents Petrs Pavels.
Pasaulē
2023. gada 23. marts, 14:51

Čehijai vairs nav daudz iespēju palīdzēt Ukrainai, norāda prezidents

Jauns.lv/LETA

Čehijas prezidents Petrs Pavels intervijā laikrakstam "Süddeutsche Zeitung" norādījis, ka Čehija palīdzējusi Ukrainai ar ieroču piegādēm, cik spējusi, bet tai vairs nav daudz iespēju turpmākai palīdzībai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc Pavela teiktā, Čehija Ukrainai jau ir nodevusi visu, ko varēja. Taču viņš vēl saskata dažas iespējas pretgaisa aizsardzības un munīcijas jomā, kurām Čehijā ir ražotnes.

Tomēr ražošanā var rasties problēmas darbaspēka trūkuma un pašreizējā zemā bezdarba līmeņa dēļ. "Šeit ir grūti atrast darbaspēku. Taču iespējas ir, piemēram, darbinieki no Ukrainas," sacīja Pavels.

Čehijas prezidents uzskata, ka Vācijas lēmums piegādāt Ukrainai tankus "Leopard 2" ir ļoti labs solis. "Tas atvēra durvis visām pārējām valstīm. Veiksmīgai ofensīvai ukraiņiem tagad ir nepieciešami tanki, bruņutehnika, artilērija, pretgaisa aizsardzības aprīkojums un daudz, daudz munīcijas," sacīja Pavels.

"Palīdzēs arī iznīcinātāji MiG-29, ko Polija un Slovākija nodos Ukrainai. Katrai lidmašīnai ir nozīme. Man trūkst iztēles, ko mēs varam darīt tālāk," sacīja Čehijas prezidents.

Viņš piebilda, ka Rietumu lidmašīnu nodrošināšana Ukrainai būtu loģisks solis, taču ilgtermiņā.