foto: Pixabay.com
Kā krievu dakteri apmānīja Krievijas varas iestādes, un ar lidmašīnu aizmuka no mobilizācijas
No iespējamās mobilizācijas aizmuka 250 dakteri.
Pasaulē
2023. gada 22. marts, 10:25

Kā krievu dakteri apmānīja Krievijas varas iestādes, un ar lidmašīnu aizmuka no mobilizācijas

Jauns.lv

2022. gada septembrī, dažas dienas pēc mobilizācijas sākuma, 250 ārsti nekavējoties ar čarterreisu pameta Krieviju, baidoties tikt nosūtīti uz bruņotajiem spēkiem. Par to, atsaucoties uz “Current Time” vēsta “Meduza”.

Lidojumu organizējis "slavens ārsts". Lidmašīnā lidojošie mediķi par iespēju pamest Krieviju maksāja katrs 40 000 rubļu (ap 480 eiro – red.). Trūkstošo naudu, kas bijusi nepieciešama čartera apmaksai, samaksājis kāds Krievijas miljardieris no “Forbes” saraksta. Publikācijā mediķu vārdi netiek atklāti drošības apsvērumu dēļ.

Kā iemeslu lidošanai uz ārzemēm lidojuma organizatori Krievijas varas iestādēm izdomājuši leģendu par mediķu kongresu Erevānā, Armēnijā. Visiem pasažieriem tika izsniegti izdrukāti ielūgumi uz neesošo kongresu, kā arī piezīmju grāmatiņas un pildspalvas ar kongresa logotipu.

Dienu pirms izlidošanas izrādījās, ka Erevānas lidosta, kas pārslogota ar lidmašīnām no Krievijas, vairs nepieņem čarterreisus. Tad organizatori nolēma lidot uz Kazahstānu – bija jāpārdrukā ielūgumi un atribūtika. Lidmašīna izlidoja uz Astanu 27. septembrī.

Kā zināms, pēc mobilizācijas izsludināšanas, pēc dažādām aplēsēm, Krieviju pametuši no dažiem simtiem tūkstošu līdz vairāk nekā miljonam cilvēku. Visbiežāk viņi devušies uz Kazahstānu, Gruziju, Armēniju un Turciju.