Putina tikšanās laikā ar Mariupoles iedzīvotājiem piedzīvots incidents ar sievieti. Šis brīdis nonācis Kremļa video
foto: VIA REUTERS/Scanpix
Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzklausa vietējos iedzīvotājus Mariupolē 2023. gada 19. martā.
Pasaulē
2023. gada 20. martā, 14:14

Putina tikšanās laikā ar Mariupoles iedzīvotājiem piedzīvots incidents ar sievieti. Šis brīdis nonācis Kremļa video

Jauns.lv

Vladimira Putina sarunas laikā ar mikrorajona "Ņevskij" iedzīvotājiem Mariupolē kāds izkliedza: "Tā visa nav taisnība! Tā visa ir izrādīšanās!" Tam uzmanību pievērsuši Ukrainas un Krievijas mediji.

Putina tikšanās laikā ar Mariupoles iedzīvotājiem ...

Šis brīdis palicis Kremļa preses dienesta videoierakstā, kas publicēts Krievijas prezidenta mājaslapā. Video ar tikšanos un kliegšanu publicēja arī "RIA Novosti".

Ko tieši izkliedza sieviete, kuru kadrā nevar redzēt, saprast grūti. Tomēr pēc kliedziena cilvēki, kas pavadīja Putinu, tostarp vicepremjers Marats Husnulins, sāka apgriezties un rādīt viens otram zīmes.

Kā informēja Kremlī, Vladimirs Putins anektēto Mariupoli apmeklēja 18. marta vakarā - 19. marta naktī. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka brauciena programma bijusi "spontāna".

Vizītes laikā viņš apmeklējis mikrorajonu "Ņevskij", kur aprunājies, kā tiek apgalvots, ar vietējiem iedzīvotājiem, kas saņēmuši jaunu mājokli izpostītā vietā. Viena no sarunas dalībniecēm, atbildot uz prezidenta jautājumu, vai viņām patīk "Ņevskij", sacīja: "Ļoti. Tas ir mazs paradīzes gabaliņš pie mums šeit."

Žurnālisti nosauca mikrorajonu, kuru apmeklēja Putins, par "faktiski vienīgo uzcelto" sagrautajā pilsētā.

Putina vizīte Mariupolē bija viņa pirmais brauciens uz Donbasu, kā arī Ukrainas teritorijā, ko Krievija anektēja 2022. gada rudenī.

Krievijas karaspēks Mariupoli ieņēma pēc divarpus mēnešu aplenkuma 2022. gada maijā. Pēc pilsētas leģitīmo varas iestāžu datiem, Krievijas okupācijas laikā pilsētā sagrauta puse māju un 90% infrastruktūras.