foto: EPA/Scanpix
"Noziedznieku vienmēr velk uz nozieguma vietu" - Ukrainas prezidenta birojs komentējis Putina braucienu uz Mariupoli
Vladimirs Putins Mariupolē 2023. gada 19. martā.
Pasaulē
2023. gada 19. marts, 19:05

"Noziedznieku vienmēr velk uz nozieguma vietu" - Ukrainas prezidenta birojs komentējis Putina braucienu uz Mariupoli

Jauns.lv/LETA

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks sociālajos tīklos komentējis Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizīti anektētajā Mariupolē.

"Noziedznieku vienmēr velk uz nozieguma vietu. Kamēr civilizētās pasaules valstis paziņo par "kara režisora" (VV Putina) arestu robežas šķērsošanas gadījumā, tūkstošiem Mariupoles ģimeņu slepkavību organizētājs ieradies apbrīnot pilsētas drupas un brāļu kapus. Cinisms un nožēlas trūkums," tviterī rakstīja Podoļaks.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins apmeklējis okupēto Mariupoli, kuru Krievijas karaspēks aplenca kara sākumā un nobombardēja.

Skaudri skati: aplenktā Ukrainas pilsēta Mariupole 2022. gada martā

gallery icon

Sākot atkārtoto iebrukumu Ukrainā pagājušā gada 24.februārī, Krievijas karaspēks uz trim mēnešiem aplenca Mariupoli un nobombardēja to. Tai skaitā tika sabombardēts Mariupoles dzemdību nams un Dramatiskais teātris, nogalinot vairākus simtus mierīgo iedzīvotāju, kas teātrī vairāk nekā nedēļu centās patverties no Krievijas uzbrukuma. Masīvi uzbrukumi tika vērsti pret rūpnīcu "Azovstaļ", kur bija paslēpušies Mariupoles aizstāvji.

Krievijas ziņu aģentūra TASS vēstīja, ka Putins devies uz Mariupoli sestdien ar helikopteru un apmeklējis tur vairākas vietas, kā arī aprunājās ar iedzīvotājiem.

Krievijas aviācijas uzlidojumā Mariupoles centrā iznīcināts dzemdību nams un slimnīca

Krievijas aviācijas uzlidojumā Mariupoles centrā iznīcināts dzemdību nams un slimnīca, kā rezultātā cietuši 17 cilvēki, trešdien paziņoja policija un Doņeckas ...

gallery icon

Putins sestdien arī apmeklējis okupēto Krimu, atzīmējot devīto gadadienu kopš Ukrainai piederošās pussalas aneksijas.
Krievijas televīzija demonstrēja kadrus, kuros Putins redzams Sevastopolē.

Putins apmeklējis Krimu un Mariupoli dienu pēc tam, kad Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdeva Putina aresta orderi par ukraiņu bērnu deportāciju.