Pasaulē
2023. gada 17. marts, 19:30

“Nežēlošu nevienu!” okupants stāsta, ka slepkavos ukraiņu bērnus, sieva neiebilst

Jauns.lv

Atsevišķās krievu iebrucēju telefonsarunās kara tēma tiek apcilāta manierē, kura veselam saprātam traucē noticēt, ka šādas sarunas starp dzīvesbiedriem tik tiešām ir iespējamas.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde pēc ilgākas pauzes publiskojusi pārtvertu telefonsarunu starp kādu Krievijas bruņoto spēku karavīru un viņa sievu.

Atsevišķos gadījumos frontē aizsūtītie vīrieši savām “otrajām pusītēm” telefonsarunās izstāsta par kaujas laukā piedzīvoto un dažreiz maniere, kādā tiek stāstīts par karu, liek domāt, ka saruna notiek starp rūdītiem slepkavām.

Tēvs blakus dēlam, kura dzīvību izdzēsa krievu raķete Harkivā

Par spīti tam, ka krievu armija no Kijivas un Ukrainas ziemeļiem tika padzīta jau pirmajos kara mēnešos, valsts ziemeļaustrumos esošā ...

gallery icon

“Pēdējais video no manas kaujas pie viņa [komandiera] nonāca. Kādam iedevu, bet tas – iedeva komandierim,” stāsta okupants.

“Atkal tevi lamās?” vaicā sieviete.

Vīrs turpinājumā izstāsta, ka video ir redzams, kā viņš nošauj tuvā distancē neapbruņotus karagūstekņus, kuri nupat kā bija atdevuši ieročus uzbrucējiem.

“Ai, ai, ai! Tā taču nedrīkst! [...] Uzvedies labi!” atbild sieva.

Vīrs tikmēr priecīgi dižojas, ka viņam vienalga un piebilst: “Es nevienu vairs dzīvu neatstāšu, arī ne bērnus. Man po**j par viņiem.”

Taču telefonsarunā dzirdamā sieviete uz šo paziņojumu noreaģē vienkārši pamainot sarunas tematiku uz nākamo sadzīvisko, ar karu saistīto lietu.

“Klausies, es dzirdēju, ka vagneriešus visus apžēlo, bet jums [Krievijas bruņoto spēku karavīriem] pat parādus negrib atlaist!” īsumā var raksturot sievietes vēstījumu.

Vīrs viņas skatījumam piekrīt. Sieviete arī izstāsta par kādu specifisku gadījumu, kad ģimeni nogalinājušam, notiesātam pilsonim izdevies padienēt “Vagner” un tikt brīvībā vien pēc aptuveni trīs no 23 cietumā pavadāmiem gadiem.