foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA
Krievijā opozicionāram Roizmanam piespriež 14 dienu arestu
Bijušais Jekaterinburgas mērs Jevgēņijs Roizmans.
Pasaulē
2023. gada 16. marts, 20:52

Krievijā opozicionāram Roizmanam piespriež 14 dienu arestu

Jauns.lv/LETA

Krievijas tiesa vienam no redzamākajiem opozīcijas politiķiem bijušajam Jekaterinburgas mēram Jevgēņijam Roizmanam ceturtdien piespriedusi 14 dienu arestu pēc panta par ekstrēmistiskas simbolikas demonstrēšanu sociālajos tīklos.

Sociālajā tīklā "VKontakte" profilā, kas uzturēts it kā Roizmana vārdā, februārī repostēts video "Par ko Putins iesēdinājis Navaļniju". Kā apgalvo tiesībsargājošo struktūru pārstāvji, video bijusi redzama ekstrēmistiska simbolika - Krievijā aizliegtā Korupcijas apkarošanas fonda nozīmīte.

Roizmans skaidro, ka viņam ar šo publikāciju nav nekāda sakara un ka viņš sociālo tīklu "VKontakte" nelieto.
Profils nav verificēts, tas ir, nav nekādu pierādījumu, ka to uzturējis Roizmans.

Tiesa savukārt nolēma, ka video ievietojis politiķis.
Roizmanam šobrīd ir aizliegts izmantot internetu. Krimināllietā par tā dēvēto Krievijas armijas diskreditāciju viņam zināmas darbības ir aizliegtas. Lieta ierosināta sakarā ar bijušā mēra pretkara izteikumiem.

Politiķi ceturtdienas rītā aizturēja policija. Viņš tika nogādāts policijas nodaļā, bet no turienes tiesā. Laiku līdz 30.martam viņš pavadīs aizturēšanas telpā.

Roizmans kopš 2022.gada augusta faktiski atrodas mājas arestā. Politiķim aizliegts naktīs pamest dzīvesvietu, lietot internetu un sociālos tīklus.