Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Meklē savus Buratino? Krievijas "Instagram" analogs sola astronomisku peļņu
"Rossgram" logotips (ekrānuzņēmums)
Pasaulē

Meklē savus Buratino? Krievijas "Instagram" analogs sola astronomisku peļņu

Jauns.lv

Sociālais tīkls “Rossgram”, ar ko Krievijā cer aizvietot “Instagram”, saviem investoriem sola pat 950% ienesīgumu dažu gadu laikā.

Meklē savus Buratino? Krievijas "Instagram" analog...

Krievijas sociālais tīkls “Rossgram”, kas sevi uzdod par aizliegtā “Instagram” analogu, paziņojis par investoru meklēšanu un sola 850-950% ienesīgumu triju gadu laikā, vēsta “RBK”. Sociālā tīkla dibinātāji Aleksandrs Zobovs un Kirils Fiļimonovs paziņojuši, ka šogad plānots piesaistīt apmēram 250 miljonus rubļu (3 miljonus eiro), kurus izmantos lietotāju pievilināšanai, kā arī darbam ar blogeriem un plašsaziņas līdzekļiem. Pašlaik “Rossgram” ir pieejama tikai beta versijā ierobežotam lietotāju skaitam.

Par “Rossgram” izveidošanu kļuva zināms 2022. gada martā. Tiesa, jau tobrīd tās slava bija visnotaļ apšaubāma. Sociālo tīklu un ziņojumapmaiņas programmu profesionālo lietotāju asociācijas direktors Vladimirs Zikovs jau toreiz “Rossgram” nodēvēja par “absolūtu, simtprocentīgu feiku”. Viņš norādīja, ka viens no šī soctīkla dibinātājiem ir mārketologs, bet otrais — sabiedrisko attiecību speciālists, un abus “vispār neviens nav redzējis”. Viņaprāt, situācija atgādina krāpnieciskas shēmas, kad ļaudis savāca lielu naudu skaļiem projektiem, un tad izkūpēja gaisā.

Savukārt speciālo projektu RU-CENTER vadītājs Aleksejs Zamesovs uzskata, ka Krievijā pirmais soctīklu vilnis, kurā nostiprinājās “Odnoklasņiki” un “VKontakte” savus ziedu laikus piedzīvoja pirms vairāk nekā desmit gadiem un turpmākie mēģinājumi izveidot ārzemju specializēto soctīklu analogus beidzās ar čiku. “Ja gada laikā sociālo tīklu neviens nepazīst un tā neaug eksponenciāli, izredzes, ka uz to bariem plūdīs ļaužu masas, tuvojas nullei,” viņš sacīja.

Pērn martā pasaulslavenais “Instagram” tika iekļauts Krievijas aizliegto vietņu reģistrā un nobloķēts. Krievijas varas iestādes apgalvoja, ka tajā publicēti vardarbības aicinājumi pret Krievijas pilsoņiem un militārpersonām, kas iesaistītas invāzijā Ukrainā. "Instagram" pieder korporācijai "Meta", kas Krievijā ir atzīta par ekstrēmistisku un ir aizliegta.