foto: ZUMAPRESS.com
Haidajs pamet Luhanskas apgabala vadītāja amatu
Serhijs Haidajs.
Pasaulē
2023. gada 15. marts, 08:25

Haidajs pamet Luhanskas apgabala vadītāja amatu

Jauns.lv/LETA

Serhijs Haidajs pamet Luhanskas apgabala kara administrācijas vadītāja amatu, platformā "Telegram" pavēstīja Ukrainas valdības pārstāvis parlamentā Tarass Meļničuks, norādot, ka valdībā notikusi viņa atkāpšanās saskaņošana.

Kā vēsta Ukrainas mediji, Haidajs no Luhanskas apgabala vadītāja amata atstādināts, jo viņš drīzumā tiks iecelts par Ukrainas vēstnieku Kazahstānā.

Haidajs vēstnieka amatā varētu tikt iecelts jaunnedēļ pēc 19.martā gaidāmajām Kazahstānas parlamenta vēlēšanām, vēsta Ukrainas medijs "lb.ua".

Haidajs Luhanskas apgabala vadītāja amatā tika iecelts 2019.gadā. Pirms tam viņš strādāja vietējās varas struktūrās Aizkarpatos.

Kad Krievija pērn februārī uzsāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, Krievijas karaspēks ieņēma teju visu Luhanskas apgabalu, un Haidajs dažkārt tika dēvēts par "gubernatoru bez reģiona".

Tomēr Krievijas varas pārstāvju apgalvojumi par visas Luhanskas apgabala teritorijas kontroli neatbilst patiesībai, jo vairākas apgabala apdzīvotās vietas, arī Bilohorivka un Nevske, atrodas Ukrainas armijas kontrolē.

Luhanskas apgabala vadītāja amatā varētu tikt iecelta militārpersona, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta Ukrainas tīmekļa medijs "Unian". Prezidenta administrācija šobrīd izskata vairākas kandidatūras.

Informāciju par Haidaja aiziešanu no Luhanskas apgabala vadītāja amata un gaidāmo iecelšanu jaunā amatā apstiprinājis arī Ukrainas parlamenta deputāts Oleksijs Hončarenko.