Ukraina sola “karstu sezonu” anektētajā Krimā
Mihailo Podoļaks (ekrānuzņēmums)
Pasaulē
2023. gada 11. marts, 22:10

Ukraina sola “karstu sezonu” anektētajā Krimā

Jauns.lv

Ukraina ir apņēmusies sarīkot “ļoti karstu sezonu” Krievijas anektētajā Krimā, paziņoja Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks.

Ukraina izskaidros, ka pret to ir jāizturas nevis vienkārši ar cieņu, bet ar lielām bailēm,” viņš sacīja “YouTube” publiskotajā intervijā. “Kad tu ienāc mūsu mājā, tu beigās samaksāsi trīskārši.”

Nesen Zelenskis paziņoja, ka pilnvērtīgs miers ir iespējams tikai tad, kad Krievija izvāksies no visām sagrābtajām teritorijām, ieskaitot Krimu, kuru tā anektēja 2014. gadā. Tāpat ASV paziņoja, ka Krima ir leģitīms mērķis Ukrainas triecieniem, jo praktiski neviena pasaules valsts nav to atzinusi par Krievijas sastāvdaļu.

Savukārt Krimu pārstāvošais Krievijas Valsts domes deputāts Mihails Šeremets izteicās, ka Podoļaku un pārējos Krimā sen gaida "cietuma sezona".  Pirms tam Krimas parlamenta priekšsēdētājs Vladimirs Konstantinovs sacīja, ka Ukrainas politiķi un militārpersonas sacenšas, kurš vairāk sasmīdinās krimiešus.

Cik ļoti krimiešus "smīdina" Ukrainas iespējamie uzbrukumi, parāda soctīklos izplatītie video, kuros redzams, ka īsi pirms cerētā tūrisma sezonas sākuma visā pussalas teritorijā mēdz uzstādīt prettanku blokus un rakt tranšejas, kā arī pastāvīgi skandināt atriebes apokalipses draudus, ja kaut kas notiks ar dārgo Krimas tiltu, kas pussalu savieno ar Krievijas teritoriju.