Krievijā sapņo par “aizsargkontūru” gar valsts robežu, liekot kaimiņiem atteikties no dalības NATO
Krievijas Valsts domes deputāts Mihails Šeremets
Pasaulē
2023. gada 8. marts, 16:40

Krievijā sapņo par “aizsargkontūru” gar valsts robežu, liekot kaimiņiem atteikties no dalības NATO

Jauns.lv

Krievijas Valsts domē atrasts savdabīgs veids, kā nepieļaut NATO virzīšanos uz austrumiem, proti, jāizveido “aizsargkontūrs” gar Krievijas robežu. Šī “aizsargkontūra” izveides princips ir ļoti vienkāršs — visām Krievijas kaimiņvalstīm ir jāatsakās no iestāšanās NATO, uzskata Krievijas Valsts dome Krimas deputāts Mihails Šeremets.

Viņaprāt, šādi var izveidot neitrālo valstu buferzonu. “Vajag sagraut draudošā NATO bloka tālāku izplešanos, mēģinot mūsu valsti sažņaugt spīlēs, ar mērķi to nožņaugt,” paziņoja Šerements.

Nav saprotams, par kādām valstīm deputāts runā un kādā veidā Krieviju var “sažņaugt spīlēs”. Krievijas visa milzum garā sauszemes robeža no Kaspijas jūras līdz Japāņu jūrai ir ar valstīm, kuras pat nedomā iestāties NATO — Azerbaidžānu, Kazahstānu, Mongoliju, Ķīnu un Ziemeļkoreju. NATO negrasās iestāties arī Baltkrievija, ar kuru Krievijai ir gara robeža.

Atliek tikai Latvija, Lietuva, Igaunija, Polija un Norvēģija, kuras jau sen ir NATO dalībvalstis un no tām nekādi alianses uzbrukumi Krievijai nav bijuši, kā arī Somija, Ukraina un Gruzija. Savulaik no Krievijas priekšteces PSRS iebrukuma cietusī Somija jau ir nolēmusi pievienoties, un nav skaidrs, kā uz pašreizējās Krievijas agresijas fona Šeremets cer to pārliecināt pārdomāt. Vēl vairāk tas attiecas uz Ukrainu un Gruziju, kas uz savas ādas izjutušas lielā kaimiņa “miermīlīgo politiku”.