foto: REUTERS/SCANPIX
Vācijas ieroču ražotājs "Rheinmetall" vēlas Ukrainā būvēt tanku rūpnīcu
"Leopard 2A4" tanki piedalās militārās apmācības Ungārijā.
Pasaulē
2023. gada 4. marts, 14:05

Vācijas ieroču ražotājs "Rheinmetall" vēlas Ukrainā būvēt tanku rūpnīcu

Jauns.lv

Vācijas militārā aprīkojuma un ieroču ražošanas koncerns "Rheinmetall" Ukrainā iecerējis būvēt tanku rūpnīcu. Par to, kuras sarunas jau notiek, žurnāls "Spiegel" citē kompānijas vadītāja Armīna Papergera paziņojumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Par aptuveni 200 miljoniem eiro Ukrainā var uzbūvēt "Rheinmetall" rūpnīcu, kas gadā saražotu līdz 400 (tankiem – red.) Panterām. Sarunas ar Ukrainas valdību ir daudzsološas, un ceru, ka lēmums tiks pieņemts tuvākajos divos mēnešos," sacīja Papergers.

"Rheinmetall" vadītājs ir pārliecināts, ka rūpnīcu varēs pasargāt no Krievijas aviācijas uzlidojumiem un šī "aizsardzība ar pretgaisa aizsardzības ieročiem nesagādās grūtības".

"Lai uzvarētu karā, Ukrainai ir nepieciešami no 600 līdz 800 tankiem, un, lai apmierinātu šo vajadzību, ir nekavējoties jāuzsāk ražošana," sacīja Papergers.

Pēc viņa teiktā, pat ja Vācija atteiksies no visiem 300 Bundesvēra rīcībā esošajiem tankiem "Leopard 2", tas tik un tā būs par maz.

Vadītājs izdevumam pastāstīja, ka koncerns šobrīd strādā "pilnā sastāvā" un ražo aptuveni 250 tankus.

"Jau esam nodevuši ekspluatācijā vairāk nekā 40 "Marder" kājnieku kaujas mašīnas, un līdz gada beigām to būs aptuveni 100. No 50 "Leopard 2A4" tankiem jau ir gatavi aptuveni 30. Ir arī aptuveni 100 veco "Leopard 1" modeļu, no kuriem mēs varam atjaunot 88 transportlīdzekļus," sacīja Papergers.

Viņš arī pauda viedokli, ka karš Ukrainā turpināsies, "iespējams, gadiem ilgi".

"Rietumu sabiedrotie sūta pietiekami daudz ieroču, lai Ukraina varētu sevi aizstāvēt, taču šodien ukraiņiem nav pietiekami daudz tehnikas, lai pilnībā atgūtu savu teritoriju," piebilda Papergers.

Februāra sākumā kļuva zināms, ka Ukraina risina sarunas ar Vācijas koncernu "Rheinmetall" par tanku "KF51 Panther" piegādi.