foto: Pixabay.com
Ukraina sagaida divu vai trīs tipu iznīcinātāju piegādi no Rietumiem
Ukraina daudzkārt uzsvērusi, ka vēlas saņemt "F-16" iznīcinātājus.
Pasaulē
2023. gada 3. marts, 15:18

Ukraina sagaida divu vai trīs tipu iznīcinātāju piegādi no Rietumiem

Jauns.lv

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs intervijā vācu medijam “Bild” paudis, ka Rietumvalstis galu galā izšķirsies arī par iznīcinātāju piegādi Ukrainai, tāpat kā tas notika ar “tanku koalīciju”, vēsta "Sargs.lv".

“Manuprāt, tā iznīcinātāju piegāde Ukrainai kļūs par iznīcinātāju koalīciju; mums būs viens galvenais tips un tam sekos pārējie. Tāpat kā tanku koalīcijā, kur galvenais “zvērs zoodārzā” ir vācu ražojuma tanks “Leopard”, taču mums būs arī “Challenger”, “Abrams” un vieglie tanki no Francijas. Taču galvenais tanks būs “Leopard”,” skaidroja aizsardzības ministrs.

“Esmu pārliecināts, ka mums būs divu vai trīs tipu iznīcinātāji, un viens no tiem būs dominējošais. Viss būs atkarīgs no tā, kurš no tiem izrādīsies pats piemērotākais Ukrainai. Mūsu lidlaukiem, mūsu inženieriem un mūsu spējām nodrošināt apkopi un rezerves daļas,” papildināja Rezņikovs.

Viņš uzskata, ka Vācijas nostāja attiecībā uz iznīcinātāju piegādi Ukrainai galu galā mainīsies tāpat kā gadījumā ar tankiem.

“Es lieliski atceros, ka Vācija negribēja mums sūtīt tankus. Tagad manai valstij ir “Leopard”, emu personīgi ar to izbraucis,” piebilda ministrs.