Pasaulē
2023. gada 2. marts, 13:32

Puse Argentīnas svelmē palikusi bez elektrības

Jauns.lv

Apmēram 20 miljoni Argentīnas iedzīvotāju trešdien vairākas stundas palika bez elektroenerģijas sakarā ar milzu ugunsgrēku uz rietumiem no galvaspilsētas Buenosairesas, kas sabojāja svarīgas elektropadeves līnijas un lika atslēgt Atučas atomelektrostaciju no tīkla, vēsta BBC. Šī atomstacija apgādā ar enerģiju apmēram 40 procentus Argentīnas patērētāju.

Tiek ziņots, ka daļā cietušo reģionu elektroenerģijas padeve jau ir atjaunota.

Elektroenerģijas padeves pārtraukums notiek dienvidu puslodes vasaras laikā, kad Argentīnā valda svelme un sausums, daudzās vietās valstī gaisa temperatūrai pārsniedzot 35 grādus.

foto: AFP/Scanpix
Eelektroenerģijas padeves pārtraukums devis smagu triecienu arī sabiedriskajam transportam

Dažos reģionos atceltas mācības, slēgti uzņēmumi, tveicē nestrādājot tiks svarīgām ierīcēm kā gaisa kondicionieri un ledusskapji. Elektrības trūkuma dēļ traucēta ūdensapgāde, vietumis nedarbojas sabiedriskais transports.

Šādas smagas avārijas reģionā nav neparasta parādība. 2019. gada jūnijā elektroenerģijas padeves pārtraukums atstāja tumsā desmitiem miljonu cilvēku Argentīnā un Urugvajā. Šogad karstuma un sausuma apstākļos jau notikuši mazāka mēroga elektroenerģijas padeves pārtraukumi.