Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

Vietējie šokā! Losandželosā pirmā sniegavētra kopš 1989. gada

Jauns.lv

Normālos apstākļos saulainajā un tveicīgajā ASV Kalifornijas štatā iestājusies īsta ziema, bet vislielāko pārsteigumu piedzīvo štata dienvidos, piemēram, Losandželosā, kur gaidāma pirmā sniegavētra kopš 1989. gada.

Vietējie šokā! Losandželosā pirmā sniegavētra kopš...

Kalifornijas štata ziemeļos sniegputenis, spēcīgs vējš un lietus rada lielas galvassāpes vietējiem iedzīvotājiem, komunālajiem un glābšanas dienestiem, savukārt dienvidu kalnos uz austrumiem no Losandželosas sinoptiķi prognozē rekordlielu sniega segu — pat 2,4 metrus biezu!

Nacionālais meteoroloģiskais dienests brīdina, ka sniegputeni pavadīs spēcīgs vējš un "gandrīz nulles redzamība".

Lieki teikt, neizpratnē ir ne tikai parastie kalifornieši, bet arī speciālisti. "Man jums jāsaka pilnīgi godīgi, es nekad neesmu redzējusi sniegavētras brīdinājumu šeit Kalifornijas dienvidos," saka Losandželosas meteoroloģe ar 14 gadu stāžu.

Ledainie laikapstākļi pārņēmuši visu ASV rietumu piekrasti, kā arī Kanādas Britu Kolumbiju. Ceturtdien Kalifornijas pašos ziemeļrietumos slēgtas skolas. Kaimiņu Oregonas štata lielākajā pilsētā Portlendā ceturdienas rītā uzkrita apmēram 28 cm bieza sniega kārta, šī ir otrā sniegotākā diena, kāda tur jelkad reģistrēta.

Pašlaik ASV piedzīvo visnotaļ ekstremālus laikapstākļus. Kamēr daudzviet sals licis slēgt skolas, uzņēmumus un dažas valsts iestādes, galvaspilsētā Vašingtonā ceturtdien bija 27 grādu karstums, kāds tur februārī nebija piedzīvots kopš 1874. gada.