foto: AFP/Scanpix
Krievi gatavo provokācijas Ukrainas ziemeļos, fiksēta bruņutehnikas kustība, norāda Ukrainas armija
Ukrainas un Krievijas robežas tuvumā fiksēta Krievijas militārās tehnikas kolonnu kustība bez identifikācijas pazīmēm un karaspēku.
Pasaulē
2023. gada 23. februāris, 10:22

Krievi gatavo provokācijas Ukrainas ziemeļos, fiksēta bruņutehnikas kustība, norāda Ukrainas armija

Jauns.lv

Krievijas iebrucēji gatavo iespējamās provokācijas netālu no Čerņihivas apgabala robežas. Par to sociālajā tīklā Facebook ziņo Ukrainas armijas operatīvā pavēlniecība "Ziemeļi" .

"Okupanti kara gadadienā gatavo iespējamās provokācijas. Visticamāk ar mērķi apsūdzēt Ukrainas aizstāvjus Krievijas teritoriālās vienotības pārkāpšanā. Par to liecina izlūkošanas dati, kuros fiksēta militārās tehnikas kolonnu kustība gar pierobežas zonu ar Čerņihivas apgabalu. Bruņutehnika ir bez atpazīšanas pazīmēm un ar karavīriem, kas ģērbti līdzīgi kā Ukrainas Bruņoto spēku karavīri,» teikts vēstījumā.

"Mēs atzīmējam, ka Siverščinas aizsardzības spēki kontrolē situāciju un atšķirībā no ienaidnieka karaspēka nekad nav ķērušies pie provokācijām un viņiem nav šāda mērķa. Augstprātīgs un mānīgs ienaidnieks," teikts vēstījumā.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas nodaļas vadītājs Kirils Budanovs uzskata, ka rīt, 24. februārī, Krievija gatavo "mazu raķešu triecienu" kara gadadienā.