Kadirovs aicina slēpt Ukrainas karā kritušo okupantu skaitu
Ramzans Kadirovs (ekrānuzņēmums)
Pasaulē
2023. gada 16. februāris, 19:08

Kadirovs aicina slēpt Ukrainas karā kritušo okupantu skaitu

Jauns.lv

Krievijas Ziemeļkaukāza republikas Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs nesaprot, kādēļ citu Krievijas reģionu vadītāji izpauž ziņas par Ukrainā kritušo militārpersonu skaitu.

“Nesaprotu, kad reģionu vadītāji bazūnē par “speciālajā militārajā operācijā” bojā gājušo skaitu. Man ir jautājums: kādēļ? Visu apraksta sīki un smalki,” Kadirovs žēlojas savā “Telegram” kanālā.

Viņaprāt, vairums Krievijas iedzīvotāju labprātīgi “izvēlas šo varoņu ceļu”, un pavēlniecība maksimāli cenšoties saudzēt karavīru dzīvības. Savulaik Kadirovs jau aicināja čečenus doties “svētajā karā” pret ukraiņiem un vēl tālāk — iekarot Eiropas valstis, turklāt pauda vēlēšanos atdot savu un bērnu dzīvības, pašam laiski zvilnot dīvānā.

Kadirova ideja par savu zaudējumu slēpšanu nav nekas jauns. Kara sākumā Krievijas amatpersonas vispār apgalvoja, ka nav neviena kritušā, kamēr ukraiņu “nacionālisti un nacisti” cieš milzīgus zaudējumus. Tikai pēc dažām dienām okupanti negribot atzina, ka esot daži kritušie, kad Krievijas reģionos sāka parādīties ziņas par atvestajiem zārkiem, un arī tad pretinieku zaudējumus reizināja, bet savējos dalīja. Tīri salīdzinājumam, pērn 21. septembrī Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu apgalvoja, ka Krievijas zaudējumu apmērs ir 5937 karavīri, bet ukraiņu — 61 207 nogalināto un 49 368 ievainoto.

Ukrainas armija paziņojusi, ka Krievijas zaudējumi jau pārsnieguši 140 tūkstošus karavīru, bet ja tic Krievijas amatpersonām, šis skaits ir vismaz desmit reizes mazāks, turklāt Krievija ļoti reti norāda savu zaudējumu apmēru — kara pirmā pusgada laikā Krievijas Aizsardzības ministrija par zaudējumu apmēru ziņoja tikai trīs reizes: 2. martā par 498 kritušajiem, 25. martā par 1351 kritušo un 21. septembrī par 5937 kritušajiem, proti, pusgadu vispār nesniedza nekādu, pat ne pasaciņu līmeņa informāciju.

Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvja Igora Konašenkova katras dienas “atskaites” par astronomisko iznīcināto pretinieku dzīvā spēka un tehnikas apmēru un praktiski absolūtais klusums par saviem zaudējumiem jau kopš pirmajām kara dienām kļuva par izsmiekla objektu, ļaunām mēlēm zobojoties, ka, spriežot pēc Konašenkova ziņām par pretinieku iznīcināto tehniku, Ukrainas armija ir lielāka par Krievijas un Ķīnas armijām kopā.