foto: ddp / Vida Press
"Likteņa ironija jeb Vieglu garu!" zvaigzne iesaka Ahedžakovai emigrēt, jo dzimtene "nav viņas cienīga"
Barbara Briļska ar Andreju Mjagkovu režisora Eldara Rjazanova izcilajā komēdijā "Likteņa ironija jeb Vieglu garu!"
Pasaulē
2023. gada 10. februāris, 17:20

"Likteņa ironija jeb Vieglu garu!" zvaigzne iesaka Ahedžakovai emigrēt, jo dzimtene "nav viņas cienīga"

Jauns.lv

Poļu aktrise Barbara Briļska, kura tēloja vienu no galvenajām lomām leģendārajā filmā “Likteņa ironija jeb Vieglu garu!”, paudusi atbalstu krievu aktrisei Lijai Ahedžakovai, kura par atbalstu Ukrainai ir izraidīta no “Sovremeņņik” teātra Maskavā.

“Lija, tā turēt! Dzimtene, tāda Dzimtene nav viņas cienīga. Protams, ka viņai jāaizbrauc. Šie komunisti, Dieva nolādētie, neļaus viņai dzīvot. Viņai jābrauc prom un jācīnās, kā mums,” izdevumam "Abzac" izteicās Briļska.

Lieki teikt, ka interneta komentāros poļu aktrisei saklupa krāgā: kad dzimtene briesmās, Ahedžakova uzvedas kā nodevēja, kam viņa vispār vajadzīga — lai vācās prom uz Poliju, bet pati Briļska bez piedalīšanās filmā “Likteņa ironija jeb Vieglu garu” vispār būtu palikusi nulle, un vispār — lai tā poļu ragana kvekšķ pie sevis Polijā, tāda pati nodevēja kā visi poļu rusofobi.

Vēl vairāk — Krievijas Valsts domes deputāte Olga Zenko, kura vada Pilsoniskās sabiedrības attīstības (!) komiteju, ierosināja "izgriezt" Briļsku no filmas. "Mūsu valsts viņai dāvāja slavu un godu, bet tikpat viegli varam šo aktrisi izdzēst no "Likteņa ironijas"," viņa sacīja. Aizmirstība ir sliktākais, kas var notikt ar aktieri, un Briļska savu izvēli ir izdarījusi, viņa piebilda.

Portāls jauns.lv jau vēstīja, ka leģendārā krievu aktrise Lija Ahedžakova par savu konsekvento nostāju Ukrainas atbalstam ir izraidīta no “Sovremeņņik” teātra Maskavā, kur aktrise strādāja gandrīz pusgadsimtu. Kā stāsta aktrise, atlaišana notikusi pēc vadības pavēles. Ahedžakova nekavējoties tika noņemta no visiem iestudējumiem, atņemot visas lomas. Akhedžakova paziņojusi, ka viņai jau ir apnicis asiņainais diktators Vladimirs Putins un uzpūstā Krievijas varenība.

Abas aktrises piedalījās izcilā krievu režisora Eldara Rjazanova 1975. gada filmā "Likteņa ironija jeb Vieglu garu!". Filma Padomju Savienībā ieguva milzu popularitāti un kļuva par neatņemamu Jaunā gada sagaidīšanas rituāla sastāvdaļu arī ilgi pēc impērijas sabrukuma.