foto: Twitter @Terzens
Ždanoka demonstratīvi ignorē Zelenska uzrunu Eiropas Parlamentā
Attēlos redzams, ka Ždanokai apkārt esošo deputātu sejās ir lasāms pārsteigums par Latvijas deputātes rīcību.
Pasaulē
2023. gada 10. februāris, 10:42

Ždanoka demonstratīvi ignorē Zelenska uzrunu Eiropas Parlamentā

Jauns.lv

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis vakar, 9. februārī, vizītes ietvaros teica runu Eiropas Parlamentā, kas tika uztvertas ar vētrainām ovācijām. Kamēr Eiropas Parlamenta deputāti piecēlās kājās, lai aplaudētu Zelenskim, Latvijas pārstāve Tatjana Ždanoka demonstratīvi palika sēžam savā deputātes krēslā.

Attēlos redzams, ka Ždanokai apkārt esošo deputātu sejās ir lasāms pārsteigums par Latvijas deputātes rīcību, taču, acīmredzot, viņi nav līdz šim zinājuši par Ždanokas neslēptajām simpātijām pret Putina režīmu un promaskavisko nostāju.

Sašutumu pauduši arī vairāk “Twitter” lietotāji, kas pamanīja Ždanokas rīcību. Žurnālists Gustavs Terzens, komentējot Ždanokas rīcību, savā “Twitter” ierakstā raksta: “Žanna D’Anoka iztur kremlīgo stāju, kamēr skan aplausi Zeļenskim. Bērni, ejiet balsot, lai šāda stāja nekad vairs nepārstāvētu Latviju pasaules priekšā (kā redzams, Grevcovas gadījumā metastāzes jau sākušās).”

Tomēr Ždanoka nebija vienīgā, kas ignorēja Zelenska uzrunu. Tā, piemēram, Ungārijas premjers Viktors Orbāns centās izvairīties no sarunas ar Volodimiru Zelenski, kamēr citi sveica Ukrainas prezidentu.

Kā jau ziņots, Volodimirs Zelenskis uzrunājot EP deputātus, no kuriem daļa bija tērpusies Ukrainas nacionālajās krāsās, izlaida jau ierastās prasības piegādāt vairāk ieroču, tā vietā lielāku vērību atvēlot ierindas eiropiešu devumam, uzņemot ukraiņu bēgļus.

Zelenski ar ovācijām uzņem Briselē

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kurš ceturtdien ieradies Briselē, lai pieprasītu vairāk ieroču Krievijas agresijas atvairīšanai, saņēmis siltu uzņemšanu no Eiropas ...

gallery icon
19

"Vēlētos jums pateikties, visiem jums, kas palīdz mūsu tautai, mūsu pilsoņiem, mūsu pārvietotajiem ļaudīm šeit, [pateikties] tiem, kas aicina savus līderus palielināt un vairot savu atbalstu," savā runā norādīja Ukrainas līderis.

Eiropadomes priekšsēdētājs Žuzeps Borels pirms ES samita žurnālistiem paziņoja, ka dalībvalstu līderi ir gatavi uzņemties saistības sniegt Ukrainai vēl lielāku militāro palīdzību, taču sīkākus paskaidrojumus nesniedza.