foto: REUTERS/SCANPIX
Maskava brīdina, ka Rietumu militārā palīdzība Ukrainai var izraisīt neprognozējamu kara paplašinājumu
Pasaulē
2023. gada 8. februāris, 11:52

Maskava brīdina, ka Rietumu militārā palīdzība Ukrainai var izraisīt neprognozējamu kara paplašinājumu

Jauns.lv

Krievijas aizsardzības ministrs brīdina, ka Rietumu militārā palīdzība Ukrainai potenciāli karā var ievilkt arī NATO dalībvalstis un ka tas varētu novest pie neparedzamas eskalācijas, ziņo Euronews.com.

"ASV un sabiedrotie cenšas pēc iespējas ilgāk pagarināt konfliktu," otrdien sacīja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

"Lai to panāktu, Rietumu valstis ir sākušas piegādāt smagos uzbrukuma ieročus Ukrainai. Šādi soļi ievelk NATO valstis konfliktā un var novest pie neprognozējamas eskalācijas pakāpes," viņš piebilda.

Maskava apgalvo, ka ir anektējusi Donecku, Luhansku, Zaporižju un Hersonu, taču šobrīd lielu daļu reģionus kontrolē Ukrainas spēki.  

Vācija, Dānija un Nīderlande oficiāli paziņoja, ka tās plāno nosūtīt Ukrainai vismaz 100 atjaunoto “Leopard 1” kaujas tankus.

Vācijas ražotais "Leopard 2"

Ukraiņu militārais eksperts Oleksandrs Musijenko norāda, ka vācu ražojuma “Leopard 2” ir četri svarīgākie raksturlielumi, kāpēc tie būtu labākais risinājumus ...

gallery icon

Dānijas, Vācijas un Nīderlandes aizsardzības ministri kopīgā paziņojumā norādīja, ka šo tanku sūtījuma mērķis ir atbalstīt Ukrainu tās centienos pretoties Krievijas agresijai.

"Tas ievērojami palielinās Ukrainas militāro potenciālu, lai atjaunotu tās teritoriālo integritāti," sacīja aizsardzības ministri.

ASV kopš kara sākuma ir nosūtījusi Ukrainai militāro palīdzību vairāk nekā 18,6 miljardu eiro vērtībā, un ir gatava nodrošināt Kijivu ar lielāka darbības rādiusa raķetēm kā daļu no jaunās 1,8 miljardu eiro vērtas ieroču paketes, par kuru tika paziņots pagājušajā nedēļā.