foto: Shutterstock
Aizbrauca satikt internetā iepazītu draugu un pazuda! Pēc četriem gadiem atrod Malaizijā pazudušu lietuvieti
Pasaulē
2023. gada 27. janvāris, 11:11

Aizbrauca satikt internetā iepazītu draugu un pazuda! Pēc četriem gadiem atrod Malaizijā pazudušu lietuvieti

Jauns.lv

Pēc gandrīz četru gadu ilgas meklēšanas Kualalumpurā atrasta lietuviete, kura Malaizijā ieradusies 2019. gada janvārī, bet kopš tā laika zaudējusi saikni ar vecākiem, ziņo Lietuvas sabiedriskā raidorganizācija LRT. 

Sieviete no Raseiņiem (pilsēta Lietuvā), būdama 19 gadus veca, devās uz Malaiziju, lai satiktu draugu, ar kuru bija iepazinusies internetā. Lai gan dienā, kad viņa ieradusies Malaizijā, sieviete paziņojusi par to arī saviem vecākiem, pēcāk kontakts pārtrūcis un ziņas no meitenes vairs neesot saņemtas. 

Vecāki sazinājās ar Raseiņu rajona policijas komisariātu un lūdza sākt pazudušās meitas meklēšanu. Malaizijas policija nevarēja noteikt, vai lietuviete atrodas valstī, tāpēc policisti vērsās pēc palīdzības internetā, teikts ziņojumā.

Izmeklētāji atrada Malaizijas lietuviešu kopienas “Facebook” kontu un sazinājās ar tās vadītāju Ritu Ruki. 

Pagājušā gada decembrī Lietuvas amatpersonas noskaidroja, ka pazudušās Lietuvas pilsones vārdā tiek veikti pirkumi internetā. Pēc Rukes lūguma detektīvs devās uz piegādes adresi un atrada pazudušo meiteni. Tika panākta vienošanās, ka viņa sazināsies ar Raseiņu rajona policiju.

Pagājušā gada 20. decembrī sieviete videočatā ar galveno izmeklētāju Vītautu Globi paziņoja, ka ir dzīva, vesela un ļoti laimīga. Lietuvu pametusi un ar radiniekiem nav sazinājusies, jo nav vēlējusies ar viņiem vairs nekā kopīga.