foto: Marin Ludovic/Pool/Abaca/Sipa US/ Vida Press
Francija atklāj, pie kādiem nosacījumiem tā būtu gatava nodot Ukrainai kaujas iznīcinātājus
Franču iznīcinātājs "Rafale".
Pasaulē
2023. gada 26. janvāris, 23:36

Francija atklāj, pie kādiem nosacījumiem tā būtu gatava nodot Ukrainai kaujas iznīcinātājus

Jauns.lv

Francijas valdība neizslēdz iespēju sākt iznīcinātāju piegādes Ukrainai, taču ar nosacījumu, ka tas neizraisīs kara eskalāciju un nekaitēs Eiropas un pašas Francijas drošībai. To preses konferencē norādīja Nacionālās asamblejas Nacionālās aizsardzības komitejas un Francijas bruņoto spēku vadītājs Tomass Gasilūds.

"Mums ir jāizskata pieprasījumi katrā gadījumā atsevišķi un jāatstāj visas durvis vaļā. Nākamajās nedēļās redzēsim, kas notiks tālāk, jo lietas virzīsies ātri," viņš teica.

Pēc Gasilūda teiktā, Francija, visticamāk, nepiegādās Ukrainai savus tankus “Leclerc”, jo tie neietilpst jau paziņotajās amerikāņu un vācu tanku piegādēs.

"Tās nav labākā vērtība, ko mēs varam nodrošināt Ukrainai. Arī tāpēc, ka ukraiņiem būs dārgi un grūti tikt galā ar dažāda veida tankiem. Mēs domājam, piemēram, par zemes-gaisa spējām," sacīja Gasilluds.

Jau iepriekš Francija bija solījusi Ukrainai nodot AMX-10 RC riteņu bruņumašīnas, kuras dažkārt, kā norāda paši francūžu, nepareizi dēvē par vieglo riteņu tankiem.