foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
Iznīcināja ģimeni ar bērniem, pakaroja Ukrainā un nu atpūšas Turcijā – "Vagner" algotņa stāsts
Aleksandrs Tutins tika notiesāts kā pasūtītājs slepkavībām, kuru rezultātā vesela ģimene ar bērniem tika iznīcināta ar triecienšauteni un cirvi.
Pasaulē
2023. gada 25. janvāris, 05:27

Iznīcināja ģimeni ar bērniem, pakaroja Ukrainā un nu atpūšas Turcijā – "Vagner" algotņa stāsts

Jauns.lv

Krievijas medijos publicēts privātās militārās kompānijas “Vagner” algotņa Aleksandra Tutina stāsts. Vīrietis iepriekš satricināja Sanktpēterburgu, pastrādājot neaptverami nežēlīgu noziegumu pret vietējā uzņēmēja ģimeni. Pateicoties Krievijas uzsāktajam karam, viņam bija iespēja “grēkus izpirkt”, turpinot slepkavot ukraiņus. To viņš arī darīja, un nu, ložu neskarts, atpūšas Turcijā.

2021. gadā tiesa atzina Aleksandru Tutinu par vainīgu Zeinalovu ģimenes – divu bērnu, mātes un tēva – slepkavības pasūtīšanā.

Noziegums atklājās pēc tam, kad Tutins neveiksmīgi centās organizēt pasūtījuma slepkavību pret kādu savu radinieci.

Medijs “Fontanka” informē, ka pagājušā gada vasarā slepkava pamanījies nonākt privātās militārās kompānijas “Vagner” rindās, izmantojot tās iniciatīvu – vervēt ieslodzītos.

Tiek ziņots, ka Tutins pameta karalauku ložu neskarts un nu, atbrīvots no cietumsoda, bauda atvaļinājumu Turcijā.

Nolaupītā bērnība: kā Ukrainas bērni cenšas izdzīvot Krievijas nežēlīgajā karā

gallery icon
70

Ģimene nošauta un sacirsta ar cirvi

Par to, ka Tutins ir atgriezies uz brīvām kājām, pateicoties dalībai Krievijas uzsāktajā karā Ukrainā, vēstīja Krievijas medijs “47 News”.

Saskaņā ar pausto, Tutins bijis brīvs cilvēks jau pērn decembrī.

Krievijas kriminālā hronika informē, ka Tutins iekrita policijas nagos 2018. gadā, kad mēģināja noalgot slepkavu savas radinieces nonāvēšanai.

Nolīgtais slepkava izrādījās policists no nodaļas, kura apkaro šāda veida noziegumus. Soli pa solim aktualizējās arī kāda kopš 2005. gada neatklāta lieta – Zeilanovu ģimenes nonāvēšana.

Asiņainās slepkavības, kuru rezultātā tika iznīcināta ģimene, bija pasūtījis Tutins.

Šī nozieguma detaļas patiesi stindzina. Slepkava ar triecienšauteni sašāva un tad ar cirvi nogalināja Zeilanovu ģimenes galvu, viņa sievu un 11, kā arī 15 gadus vecos bērnus.

Nozieguma iemesls – nauda. Tutins un Zeilanovs nespēja miermīlīgi nokārtot savstarpējos rēķinus. Policija tolaik noķēra arī slepkavības izpildītāju, ziņo “Fontanka”.

Pašam Tutinam, saskaņā ar publiski pieejamo informāciju, tika piespriests 23 gadu cietumsods.

Dramatiski foto ar brīnumaino ukraiņu meitenes izglābšanos pēc apšaudes Dnipro

Krievija vakar ar raķetēm apšaudīja Ukrainas pilsētu Dnipro, un raķetes nokrita pilsētas dzīvojamā kvartālā, nogalinot vismaz 20 cilvēkus un desmitiem ...

gallery icon
1

Pēc “Fontanka” rīcībā esošās informācijas 66 gadus vecais Tutins no kolonijas izsoļoja iepriekšējā gada 16. jūnijā – kā “Vagner” kaujinieks.

Viņš esot nosūtīts uz Rostovu un tad Ukrainas virzienā.

Pēc pusgada bez ievainojumiem viņš esot atgriezies Krievijā. No 23 piespriestajiem Tutins cietumā sabija vien trīs gadus.

Tutins nav nabadzīgs cilvēks. Kad viņu arestēja, viņam bija pieklājīgs bizness — nekustamo īpašumu aģentūra, dzīvokļi, automašīna BMW X6. Pēc visa spriežot, viņa prombūtnes laikā ar darbiem nodarbojusies viņa dzīvesbiedre.

“Sakarā ar to, ka Tutins, pēc jaunajiem noteikumiem, bija izpircis savu vainu, tad 17. janvārī viņam neviens nevarēja patraucēt ar reisu Sanktpēterburga—Antalja doties uz Turciju, kur viņš atpūtina nervus. Tāda burvīga veiksme,” par situāciju izsakās “Fontanka”.

Iepriekš jau vairākkārt ziņots par gadījumiem, kad, pateicoties Vladimira Putina tuvam sabiedrotajam Jevgēņijam Prigožinam piederošai “Vagner” militārajai kompānijai, brīvību ātri vien atguvuši Krievijas ieslodzītie, kuri piekrituši īsu laiku pakarot pret Ukrainu.

Šādā veidā – ar nosacījumu, ka izdodas izdzīvot kara laukā – sabiedrībā no kolonijām izlaisti vairāki slepkavas un citu nopietnu noziegumu pastrādātāji.