foto: Twitter @CurrentTimeTv.
Smagi ievainotā ukraiņu karavīra tēvs jau piecus mēnešus nepaguris kopj dēlu
Ievainotā VItālija tēvs Sergejs katru dienu pavada ar savu smagi ievainoto dēlu.
Pasaulē
2023. gada 24. janvāris, 11:52

Smagi ievainotā ukraiņu karavīra tēvs jau piecus mēnešus nepaguris kopj dēlu

Jauns.lv

Jau piecus mēnešus Sergejs slimnīcā dienu un nakti pavada kopā ar savu smagi ievainoto dēlu. Vitālijs dienēja Ukrainas bruņotajos spēkos kā pretgaisa aizsardzības sistēmas komandieris. 2022. gada augustā vienā no kaujām Donbasā, Ukrainas austrumos, Vitālijs guvu ļoti smagu galvas ievainojumu - galvā trāpīja artilērijas lādiņa fragments, vēsta “Current Time”.

Kopš tās dienas Vitālijs ir piesaistīts pie gultas un pārcietis trīs smagas operācijas, bet viņa tēvs Sergejs dara visu, lai uzmundrinātu dēlu un palīdzētu sarežģītajā rehabilitācijas procesā.

“Ārsti sākotnēji bija skeptiski, vai Sergejs jelkad atgūs samaņu,” atklāj ievainotā karavīra tēvs. “Sākumā viņš bija pilnībā paralizēts, pat nespēja pamirkšķināt.”

Vitālija tēvs Sergejs atklāj, ka ne mirkli nav šaubījies, ka viņam izdosies “nolikt dēlu atpakaļ uz kājām”. Sākums bijis pavisam grūts, jo Vitālijs bija pilnībā paralizēts. Tomēr kādu dienu noticis būtisks pavērsiens - Sergejs savam paralizētam dēlam sācis lasīt vēstules un uzmundrinājuma sveicienus, ko ievainotais karavīrs saņēma savā "Facebook" profilā. Vitālija tēvs pamanīja, ka dēls, klausoties sveicienos, aiz aizkustinājuma sācis raudāt. Tas bijis būtisks pavērsiena punkts Vitālija atlabšanā.

foto: Twitter @CurrentTimeTv.
Vitālijs kaujas laukā pirms smagā ievainojuma.

Lai palīdzētu dēlam rehabilitācijas procesā, Sergejs jau piecus mēnešus katru dienu pavada kopā ar Vitāliju, masējot viņam kājas un muskuļus. Sergejs arī norāda, ka ir panākts zināms progress. “Sergejs jau var pakustināt plaukstas, pateikt kaut ko, ēst no karotītes  – tas ir būtisks uzlabojums salīdzinot ar to, kā bija sākumā,” stāsta smagi ievainotā karavīra tēvs.