Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Apglabā ne tikai mirušos? "Vagner" savervēto ieslodzīto tuviniekiem neļauj atvērt zārkus
foto: ekrānuzņēmums no video
Pasaulē

Apglabā ne tikai mirušos? "Vagner" savervēto ieslodzīto tuviniekiem neļauj atvērt zārkus

Jauns.lv

Ieslodzīto radiniekiem, kurus Krievijā bāzētā militārā algotņu vienība "Vagner" savervē dalībai karā pret Ukrainu, neiesaka atvērt zārkus. Par to "Doždj" pastāstīja kāda ieslodzītā dzīvesbiedre. Vēl vairākas publikācijas ar līdzīgu informāciju telekanāls publicējis sociālajos tīklos, vēsta "The Insider".

Apglabā ne tikai mirušos? "Vagner" savervēto ieslo...

"Doždj" sarunu biedre Angelina (vārds mainīts) pastāstīja, ka rudenī "Vagner" savervējis viņas dzīvesbiedru. Viņa ir pārliecināta, ka tas noticis piespiedu kārtā, jo vīrietis nav uzskatījis Ukrainu par ienaidnieka valsti un braucis turp pie radiem.

Decembra beigās Angelina saņēmusi zvanu no "Vagner" pārstāvja, kurš sacīja, ka viņas dzīvesbiedrs gājis bojā. Ģimene saņēma cinka zārku, medaļas, nāves rakstu cīņā par "LTR" un Bahmutā parakstītu miršanas apliecību.

Uz Angelinas jautājumu, vai zārkā guļ viņas dzīvesbiedrs, "Vagner" atbildēja apstiprinoši. Sievietei tika apliecināts, ka pirms došanās karā no algotņiem tiek paņemti "kaut kādi DNS", bet, kad tiek atrasti viņu līķi, "viņi salīdzina".

Tomēr dažas nedēļas pēc bērēm Angelinai uzrakstīja nezināms vīrietis, kurš paziņoja, ka viņas vīrs atrodas Ukrainas pilsētā Debaļcevā. Drīz pēc tam viņai piezvanīja no Ukrainas numura. Zvanītājs stādījās priekšā kā Ukrainas Drošības dienesta darbinieks un paziņoja, ka Angelinas dzīvesbiedrs ir dzīvs un atrodas Ukrainā.

Viņš pastāstīja, ka ieslodzītais aizturēts decembra beigās un pašlaik atrodas apcietinājumā. Turklāt iespējamais Ukrainas Drošības dienesta darbinieks aprakstījis Angelinai to pašu ievainojumu, no kura, pēc "Vagner" apgalvojuma, gājis bojā viņas dzīvesbiedrs. Tomēr viņa stāstījuma versijā vīrieti izdevies izglābt.

Kā raksta "Doždj", Federālajā sodu izpildes dienesta pārvaldē Angelinai paziņots, ka "tas viss ir konfidenciāli". Ukrainas militārajā komandantūrā teikts, ka laulātais skaitās kā ievainots un atrodas gūstā. Ukrainas Drošības dienesta Harkovas apgabala nodaļā "Doždj" neizdevās apstiprināt vai atspēkot informāciju.

Telekanāls ziņo arī par citiem līdzīgiem gadījumiem. Sarakstēs, kas saistīti ar karu Ukrainā, savervēto ieslodzīto tuvinieki raksta, ka baidās atvērt zārkus. "Vagner" pārstāvji iesaka viņiem to nedarīt.