foto: REUTERS/SCANPIX
CIP direktors slepeni viesojies Kijivā, lai Zelenskim pastāstītu par Krievijas militārajiem plāniem
Centrālās izlūkošanas pārvaldes direktors Viljams Bērnss.
Pasaulē
2023. gada 20. janvāris, 11:42

CIP direktors slepeni viesojies Kijivā, lai Zelenskim pastāstītu par Krievijas militārajiem plāniem

Jauns.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Viljams Bērnss ieradās slepenā vizītē Kijivā, kur tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski un Ukrainas izlūkdienesta vadību. Tā vēsta laikraksts "The Washington Post", atsaucoties uz avotiem.

Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, tikšanās laikā Bērnss informējis Zelenski par savām gaidām attiecībā uz "Krievijas militārajiem plāniem tuvākajās nedēļās un mēnešos".

Savukārt Zelenskim un Ukrainas izlūkdienesta pārstāvjiem tikšanās galvenais jautājums bija, cik ilgi Ukraina varēs rēķināties ar ASV un Rietumu valstu militāro palīdzību, pēc tam, kad republikāņi ieguva vairākumu ASV Kongresa pārstāvju palātā.

Bērnss atzīmēja momenta neatliekamību kaujas laukā, kā arī atzina, ka kādā brīdī palīdzību būs grūtāk saņemt, apgalvo avoti "The Washington Post".

Pēc tikšanās Zelenskim un viņa palīgiem palicis iespaids, ka atbalsts Kijivai no ASV prezidenta Džo Baidena administrācijas puses paliek spēcīgs, bet finansējuma Ukrainai pietiks vismaz līdz jūlijam vai augustam, saka izdevuma sarunu biedri.

Pēc viņu teiktā, šobrīd Kijiva ir mazāk pārliecināta, ka ASV Kongress pieņems vēl vienu daudzmiljardu papildu militārās palīdzības paketi Ukrainai.

Decembra beigās ASV prezidents Džo Baidens parakstīja likumprojektu par 2023. gada budžetu 1,7 triljonu dolāru apmērā. Turklāt 44,9 miljardi dolāru no tiem tiks piešķirti palīdzībai Ukrainai un NATO dalībvalstīm.