Kārtējais ASV kongresmeņa Santosa skandāls — viņu apsūdz par naudas piesavināšanos no mirstoša suņa ārstēšanas fonda
Safīrs ar Osthofu (ekrānuzņēmums no Twitter)
Pasaulē
2023. gada 19. janvārī, 12:44

Kārtējais ASV kongresmeņa Santosa skandāls - viņu apsūdz par naudas piesavināšanos no mirstoša suņa ārstēšanas fonda

Jauns.lv

Jaunievēlētā ASV republikāņu kongresmeņa Džordža Santosa nepatikšanām neredz galu — šoreiz kāds ASV armijas veterāns Santosu apsūdz par līdzekļu piesavināšanos no fonda, kuru viņš bija izveidojis sava mirstošā suņa ārstēšanai.

Kārtējais ASV kongresmeņa Santosa skandāls — viņu ...

Ričards Osthofs paziņoja ASV ziņu vietnei Patch.com, ka viņa dienesta suns Safīrs 2016. gadā sasirga ar kuņģa audzēju, viņš bija lūdzis Santosa palīdzību 3000 dolāru savākšanā suņa operācijai. Pēc tam ar viņu sazinājās kāds veterinārs, kurš apgalvoja, ka vada labdarības organizāciju “Friends of Pets United” un var palīdzēt.

Santoss darbojās “GoFundMe” Safīra līdzekļu vākšanas lapā, bet pēc tam pazuda un “pārtrauca atbildēt uz manām īsziņām un zvaniem”. Kad vēlāk Osthofa draugs satika Santosu, viņš apgalvojis, ka plānoja naudu izmantot citiem dzīvniekiem.

Safīrs nomira 2017. gadā, un viņa saimnieks apgalvoja, ka tobrīd bija pilnīgā trūkumā un nevarēja atļauties pat nāvīgi slimā mīluļa eitanāziju.

Pats Santoss visu noliedz. “Nepatiesība. Man nav ne jausmas, kas viņš tāds ir,” viņš sacīja, reaģējot uz Patch.com publikāciju.

Santoss jau atzinies, ka vēlēšanu kampaņā par vietu ASV Pārstāvju palātā bija melojis par savu darba pieredzi un koledžas izglītību. Izrādās, viņš vispār nav absolvējis nekādu augstskolu un strādājis norādītajās respektablajās kompānijās. Tomēr atkāpties šis krāpnieks negrasās.

Vēl vairāk, to negrasās prasīt arī viņa partijas biedri. Nesen ievēlētais Pārstāvju palātas spīkers Kevins Makartijs sacīja, ka viņam “vienmēr ir bijuši daži jautājumi” par Santosu, taču ļaus viņam pildīt savus pienākumus.

Tomēr daudzi vēlētāji domā citādi, un jau pieprasa Santosa demisiju. Savukārt varas iestādes Santosa senču dzimtenē Brazīlijā jau paziņojušas, ka viņu apsūdz krāpšanā, 2008. gadā izmantojot nozagtus čekus un viltus identitāti.