Japāna maksās ģimenēm, lai tās izvāktos no Tokijas
foto: mauritius images GmbH / Alamy/ Vida Press
Tokija
Pasaulē
2023. gada 4. janvārī, 23:56

Japāna maksās ģimenēm, lai tās izvāktos no Tokijas

Jauns.lv

Japāna piedāvās samaksu ģimenēm, lai motivētu tās izvākties no pārpildītās galvaspilsētas Tokijas, cenšoties atdzīvināt lauku pilsētas un apturēt dzimstības samazināšanos.

Japāna maksās ģimenēm, lai tās izvāktos no Tokijas...

Sākot ar aprīli, ģimenes Tokijas metropoles zonā, tostarp tās, kurās ģimenes galva ir vientuļais vecāks, varēs saņemt 1 miljonu jenu (aptuveni 7100 eiro) par katru bērnu, ja viņi pārcelsies uz mazāk apdzīvotiem rajoniem visā valstī.

Kompensācija attieksies uz bērniem, kuri ir jaunāki par 18 gadiem, vai apgādājamajiem, kuri ir 18 gadus veci un vecāki gadījumos, ja viņi joprojām mācās vidusskolā.

Tokijā sākusies ķiršu ziedēšanas sezona, kas tiek uzskatīta par pavasara sākumu.

Tokijā sākusies ķiršu ziedēšanas sezona

Tokijā sākusies ķiršu ziedēšanas sezona, kas tiek uzskatīta par pavasara sākumu. Japānas Meteoroloģiskais dienests ziņo, ka pirmie ziedi uzplaukuši pie ...

Šī nav pirmā reize, kad valdība mēģina ar naudu mudināt cilvēkus pamest Tokiju, tomēr šis jaunākais plāns ir dāsnāks, trīs reizes pārsniedzot pašlaik piedāvāto summu.

Jau vairākus gadu desmitus cilvēki visā Japānā ir migrējuši uz galvaspilsētu, meklējot darba iespējas. Tokija ir valstī un arī pasaulē visapdzīvotākā pilsēta ar aptuveni 37 miljoniem iedzīvotāju.

Tokijā kameru priekšā debitē pusgadu vecā panda Šianšiana

Tokijā kameru priekšā debitē pusgadu vecā panda Šianšiana

Saskaņā ar valdības statistiku, kas tika publicēta 2021. gadā, pirms Covid-19 pandēmijas cilvēku skaits, kas ieceļoja Tokijā, katru gadu pat par 80 000 pārsniedza to cilvēku skaitu, kuri pilsētu atstāja. Paredzams, ka 2022. gada tautas skaitīšanā vairāk nekā puse Japānas pašvaldību, neskaitot 23 Tokijas rajonus, tiks pasludinātas par nepietiekami apdzīvotām teritorijām.

Zināms, ka Tokija ir arī viena no pasaulē dārgākajām pilsētām dzīvošanai, 2022. gadā ieņemot piekto vietu starp pasaules valstu pilsētām.

Nepilni 20 tūkstoši sieviešu parakstījušas tiešsaistes petīciju, pieprasot valdībai aizliegt uzņēmumiem izvirzīt nosacījumu sievietēm darbā ierasties augstpapēžu kurpēs.

Jumi Isikava cīnās, lai sievietēm Japānā uz darbu nebūtu jāiet augstpapēžu kurpēs

Spēcīga snigšana Japānā izraisa satiksmes haosu

Japānā spēcīga snigšana izraisījusi haosu satiksmē, uz šosejas vienā brīdī iestrēgstot 21 000 automašīnu, un, tīrot jumtus, nositušies divi cilvēki.