foto: Mirrorpix / Vida Press
93 gadu vecumā mirusi amerikāņu televīzijas leģenda Bārbara Voltersa
Barbara Voltersa kopā ar bijušo ASV valsts sekretāru Henriju Kisindžeru, princesi Diānu un nākamo valsts sekretāru Kolinu Pauelu 1996. gadā
Pasaulē
2022. gada 31. decembris, 17:13

93 gadu vecumā mirusi amerikāņu televīzijas leģenda Bārbara Voltersa

Jauns.lv

Ceturtdien 93 gadu vecumā mirusi amerikāņu televīzijas leģenda Bārbara Voltersa. Savas pusgadsimtu ilgās karjeras laikā viņa intervējusi visus ASV prezidentus no Ričarda Niksona līdz Donaldam Trampam.

Karjeru žurnālistikā viņa uzsāka 1961. gadā NBC, vadot sieviešu raidījumus. Vīriešu dominētajā nozarē 1974. gadā viņa kļuva par pirmo sievieti, kura bija ASV ziņu raidījuma līdzvadītāja, bet pēc dažiem gadiem kanālā ABC kļuva par pirmo sievieti, kura patstāvīgi vada ziņu raidījumu.

Vairāk nekā pusgadsimtu ilgo karjeru, kuras laikā saņemtas 12 “Emmy” balvas, viņa noslēdza 2014. gadā.

Pa šo laiku viņas intervēto slavenību klāstā bija tādas pasaules politikas zvaigznes kā par “Dzelzs lēdiju” dēvētā Lielbritānijas premjerministre Mārgareta Tečere, Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ilggadējais Kubas līderis Fidels Kastro, Izraēlas premjerministrs Menahems Begins, Ēģiptes prezidents Anvars Sadats, Sīrijas prezidents Bašars Asads un daudzi citi. Pēdējā Voltersas vadītā raidījuma viešņas bija bijusī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone un pašreizējā televīzijas leģenda Opra Vinfrija.