Mediji: Zelenskis plāno apmeklēt ASV
Zelenskis no krievu okupantiem atbrīvotajā Hersonā
Pasaulē
2022. gada 21. decembris, 06:50

Mediji: Zelenskis plāno apmeklēt ASV

Jauns.lv/LETA

ASV prezidents Džo Baidens un Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien plāno tikties Vašingtonā Baltajā namā, vēsta telekanāls CNN, atsaucoties uz diviem avotiem, kas ir pazīstami ar vizītes plānošanu.

Ukrainas prezidents jau šobrīd ir ceļā uz Vašingtonu, apliecināja divi atsevišķi avoti. Plānots, ka vizītes gaitā Zelenskis uzrunās abas Kongresa palātas.

Baltajā namā Zelenskis tiksies ar Baidenu un citām augstām ASV amatpersonām. Tiesa gan, Baltā nama apmeklējuma plānošana vēl nav pabeigta un informācija par to netiek izpausta drošības apsvērumu dēļ.

Vizīte sakrīt ar administrācijas ieceri par jaunu palīdzības paketi drošības jomā Ukrainai.

Gaidāmās vizītes gaitā Baidens paziņos par papildu 1,8 miljardu dolāru palīdzību drošības jomā. Tā būs būtiska palīdzības apjoma palielināšana, un paketes ietvaros iekļautas arī raķešu sistēmas "Patriot".

Baltais nams atsakās komentēt potenciālo vizīti vai Baidena iespējamos paziņojumus par jaunas palīdzības piešķiršanu.

ASV likumdevēji plāno, ka Zelenskis Kapitoliju varētu apmeklēt trešdienas vakarā, tomēr avoti norāda, ka darbs pie vizītes plānošanas vēl nav pabeigts un ka amatpersonas strādā pie drošības pasākumu sagatavošanas.

Ja ziņas apstiprināsies, šis būs Zelenska pirmais ārzemju brauciens, kopš februārī sākās Krievijas pilna apjoma iebrukums Ukrainā.

ASV Kapitolija policija ir pastiprinājusi drošību iespējamai vizītei trešdien, vēstīja ASV ziņu vietne "Axios'', atsaucoties uz vairākiem vārdos nenosauktiem avotiem.

Volodimirs Zelenskis apmeklē atbrīvoto Hersonu 2022. gada novembrī

gallery icon

Staķis vizītē Kijivā satiek Zelenski

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis piektdien savā vizītē Kijivā, Ukrainā ticies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Kopā ar citu Eiropas pilsētu ...

gallery icon

Krievijas karš Ukrainā: Zelenskis Kijivā tiekas ar Eiropas līderiem 2022. gada 18. jūnijā

gallery icon