Pārāk optimistisks. Krievijas budžets neatbilst kara izmaksām, norāda britu izlūkdienests
foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Putina apstiprinātais budžets, iespējams, ir pārāk optimistisks attiecībā uz paredzamajiem ieņēmumiem un izdevumiem 2023. gadā.
Pasaulē
2022. gada 11. decembrī, 10:21

Pārāk optimistisks. Krievijas budžets neatbilst kara izmaksām, norāda britu izlūkdienests

Jauns.lv

Krievijas valsts budžets 2023. gadam ir pārāk optimistisks un neatbilst kara izmaksām. Līdz ar to, visticamāk, tiks samazināts finansējums citām budžeta jomām, vēsta Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Pārāk optimistisks. Krievijas budžets neatbilst ka...

Nesen Krievijas diktators Vladimirs Putins apstiprināja Krievijas Federācijas valsts budžetu. Krievija nākamgad plāno atvēlēt aizsardzībai 9 triljonus rubļu (143 miljardus dolāru). Tas ir gandrīz 30% no visa budžeta, kas ir daudz vairāk nekā iepriekšējos gados.

Tomēr britu izlūkdienests pieļauj, ka ar šiem Krievijas līdzekļiem nepietiks, lai segtu izdevumus par karu pret Ukrainu. Tāpēc citas jomas ir pakļautas spiedienam.

"Putina apstiprinātais budžets, iespējams, ir pārāk optimistisks attiecībā uz paredzamajiem ieņēmumiem un izdevumiem 2023. gadā. Tāpēc uz citām Krievijas budžeta daļām, visticamāk, būs arvien lielāks spiediens segt kara izmaksas," teikts ziņojumā.

ASV Pārstāvju palāta apstiprināja aizsardzības budžetu, kurā iekļauti 800 miljoni dolāru palīdzībai Ukrainai.