foto: VIA REUTERS/Scanpix
Ko Kremlī saka par kodolieroču pielietošanas draudiem? Atbild Peskovs
Vladimira Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs.
Pasaulē
2022. gada 17. novembris, 14:56

Ko Kremlī saka par kodolieroču pielietošanas draudiem? Atbild Peskovs

Jauns.lv

Kremlī par nepieļaujamiem uzskata spriedelējumus par kodolieroču pielietošanas draudiem. Tā preses konferencē paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, komentējot ziņas, ka ASV un Krievija piekritušas nepiemērot kodolieročus.

"Uzskatām par nepieņemamiem šādus jautājumus pašus par sevi, kur nu vēl spriedelējumus. Ja esat pamanījuši, no Krievijas puses neviens nespriež par šo tēmu un arī nesprieda. Par šo tēmu spriež Eiropas galvaspilsētās, jebkur, tādējādi saspīlējot spriedzi pilnīgi nepieļaujamā un potenciāli bīstamā jomā."

Kā iepriekš ceturtdien paziņoja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, ASV un Krievijas pārstāvji sarunās Ankarā vienojušies, ka "uz doto brīdi nemēģinās izmantot kodolieročus".

14. novembrī CIP vadītājs Viljams Bērnss Turcijā tikās ar Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta direktoru Sergeju Nariškinu un, kā ziņoja ASV mediji, brīdināja par atomieroču pielietošanas sekām.

Krievijas varas iestādes un propaganda regulāri draud Rietumvalstīm ar kodolieroču pielietošanu. Paskatieties, kā to dara Vladimirs Putins, raksta "Meduza".