foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
“Mēs esam klauni...” Krievu propagandists pārdzīvo par Hersonu un ēterā lamā savus kolēģus
Hersonai nonākot Ukrainas kontrolē, krievu propagandisti ir sākuši izplatīt visdažādākos vēstījumus, te kritizējot Krievijas varu, te attaisnojoties ar to, ka tiek karots "ar visu NATO".
Pasaulē
2022. gada 16. novembris, 05:55

“Mēs esam klauni...” Krievu propagandists pārdzīvo par Hersonu un ēterā lamā savus kolēģus

Jauns.lv

Krievijas propagandas TV kanāla TVC tiešajā ēterā ar skaļiem paziņojumiem un šādiem raidījumiem netipisku pašanalīzi izcēlās publicists Maksims Jusins. Viņa sarunu biedriem atlika vien nodurt skatienu un klusēt.

Raidījumā Jusins un bariņš viņa domubiedru apspriež “nedēļas skumjāko vēsti” – Hersonas atdošanu Ukrainai.

“Es domāju, daudzi no jums ir redzējuši tās bildes, kurās mūsu “Krievija šeit ir uz visiem laikiem” plakātus noplēš ukraiņu karavīri. Pēcāk Ukrainas medijos parādās izsmejošas karikatūras, kur vārdi “uz visiem laikiem” tiek nomainīti ar “līdz novembrim”. Ir ļoti nepatīkami, kad par tevi smejas. Ir divreiz nepatīkamāk, ja mēs paši dodam iespēju tā darīt,” savu sirdi TV ēterā izkrata propagandists.

Volodimirs Zelenskis apmeklē atbrīvoto Hersonu 2022. gada novembrī

gallery icon

“Kāds taču drukāja tos plakātus ar tieši tādu tekstu. Kāds pieņēma lēmumu viņus izvietot vēl septembrī, kad jau sen bija skaidrs, cik grūti varētu būt noturēt Hersonu, cik nelabvēlīga mums šobrīd ir spēku attiecība,” prāto Jusins.

Viņš pauž neizpratni par to, ka atbildīgie ir sarūpējuši paši sev šāda veida publicitāti un izgāšanos.

“Priekš kam vajadzēja sacerēt šīs pasaciņas? Joprojām TV dzirdams, ka mēs aiziesim līdz Polijas robežai, līdz Berlīnei, līdz Lamanšam, Lisabonai... gan Krievijā, gan pasaulē cilvēki, kas to apgalvo – ir klauni. Kad cilvēkiem sāks teikt patiesību? Cilvēkiem nepatīk, ka viņus uzskata par lopu baru,” sakāmo turpina Jusins.

Krieviem bēgot, Ukraina atkaro savu dienvidu pilsētu

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas izskaņā Ukrainas dienvidos esošā Hersona atgriezusies Ukrainas kontrolē un pilsētā ienākušas armijas vienības.

Krievijas karavīriem vienīgā iespēja izvairīties no nāves ir tūlītēja padošanās gūstā, sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde.

"Krievijas karavīri! Kā jau varēja sagaidīt, pēc Krievijas armija pamata grupējuma aiziešanas no Ukrainas Hersonas jūsu komandieri aicina jūs pārģērbties civildrēbēs un censties pašiem bēgt no Hersonas. Acīmredzot, jums tas neizdosies," teikts paziņojumā.

Izlūkdienests uzsver, ka Hersona atgriežas Ukrainas kontrolē, pilsētā ienāk Ukrainas armijas vienības.

"Krievu okupantu atkāpšanās ceļi ir Ukrainas armijas uguns kontrolē. Jebkuri centieni pretdarboties Ukrainas Bruņotajiem spēkiem tiks izjaukti. Katrs Krievijas karavīrs, kas izrādīs pretošanos, tiks likvidēts. Jūsu vienīgā iespēja izvairīties no bojāejas - nekavējoties padoties gūstā," norādīja izlūkdienests.

Izpostītā Hersona pēc okupantu padzīšanas 2022. gada novembrī

gallery icon

Brīvprātīgas padošanās gadījumā Ukraina Krievijas karavīriem garantē dzīvības saglabāšanu un drošību.