foto: Paula Čurkste/LETA
Strautiņš iemet 11 punktus uzvarā pret Banki trenēto "Virtus"
Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Artūrs Strautiņš.
Basketbols
2024. gada 17. maijs, 10:06

Strautiņš iemet 11 punktus uzvarā pret Banki trenēto "Virtus"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Strautiņš ceturtdien savā laukumā guva 11 punktus Tortonas "Derthona" uzvarā pār Lukas Banki vadīto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas "Virtus" Itālijas A sērijas ceturtdaļfināla mačā.

"Derthona" mājās uzvarēja ar 91:81 (27:15, 16:19, 17:20, 31:27),  sērijā līdz trim uzvarām panākot 1-2.

Strautiņš spēlēja 27 minūtes, realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un trīs no sešiem tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, divreiz rezultatīvi piespēlēja, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, spēli beidzot ar efektivitātes koeficientu astoņi un +/- rādītāju +6. Lomažs sešās minūtēs laukumā guva trīs punktus, realizējot vienu no diviem tālmetieniem, bet grozā netrāpot trīs divpunktu metienu. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas, viena kļūda, trīs noteikumu pārkāpumi, spēli beidzot ar efektivitātes koeficientu -4 un +/- rādītāju -2.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Tommaso Baldaso, bet viesiem pa 14 punktiem guva Daniels Hekets un Izaja Kordinjē.

Nākamā spēle sērijā notiks sestdien "Derthona" laukumā.

"Virtus" ar 22 uzvarām 30 spēlēs pamatturnīrā ieņēma pirmo vietu, Trento "Dolomiti Energia", kurai savainojuma dēļ šosezon vairs nevar palīdzēt Andrejs Gražulis, ar bilanci 15-15 bija septītā, bet "Derthona" ar 14 uzvarām 30 mačos pamatturnīru noslēdza astotajā pozīcijā.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "EA7 Emporio Armani Olimpia", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Boloņas "Virtus".