Pasaulē
2022. gada 15. novembris, 11:47

VIDEO: "Tesla Model Y" kļūst nekontrolējama un sarīko "nāves braucienu"

Jauns.lv

Ķīnā notikusi traģiska avārija, kurā iesaistīta "Tesla Model Y", kas kļuva nekontrolējama un lielā ātrumā triecās pa pilsētas ielām. Videonovērošanas kameras fiksēja katru automašīnas kustību.

"Tesla Model Y" elektromobilis Ķīnā iekļuvis šausminošā avārijā, kurā gāja bojā divi cilvēki, bet trīs guvuši nopietnus ievainojumus.

Soctīklos publicētajā video redzams, kā "Tesla Model Y" piestāj ceļa malā, bet pēc mirkļa uzņem ātrumu un kļūst nevaldāma. Nekontrolēto automašīnas braucienu fiksējušas novērošanas kameras.

foto: Ekrānuzņēmums
"Tesla Model Y" lielā ātrumā nekontrolēti traucās pa ielām.

Video redzams, kā "Tesla Model Y" strauji uzņem ātrumu, braucot pa pilsētas ielām, acīmredzot nespējot apstāties vai samazināt ātrumu.

Elektromobilis lielā ātrumā pabrauca garām vairākiem cilvēkiem un citiem transportlīdzekļiem, turklāt notrieca velosipēdistu, nogalināja motociklistu, ietriecās mazā piegādes transportā un pēc tam nekontrolēti ietriecās ēkā.

Ziņo, ka "Tesla Model Y" vadītājs izvairījies no smagām traumām.

Kļūda sistēmā vai tomēr cilvēciskais faktors

Mediji citēja autovadītāja ģimenes locekli, kurš avārijā vainoja "Teslas" "Auto Pilot" kļūmi autonomās tehnoloģijas darbībā.

Tomēr "Tesla" ir stingri noliegusi šādu veriju, medijiem apgalvojot, ka tās dati liecina, ka brauciena laikā nav ticis nospiests bremžu pedālis.

Lai gan vadītājs, šķiet, steidzās vainot automašīnu, drošības eksperti uzskata, ka nāvējoši lielo ātruma varēja izraisīt tas, ka vadītājs sajauca bremžu pedāli ar gāzes pedāli.

Tas izskaidrotu, kāpēc automašīna veica uzrāvienu un sasniedza lielu ātrumu, jo panikā esošais vadītājs nospieda gāzes pedāli līdz grīdai nevis bremžu pedāli.

"Tesla" vēl nav sniegusi publisku paziņojumu, taču mediji ziņo, ka uzņēmums sadarbojas ar Ķīnas varas iestādēm, kas ir atbildīgas par šausminošās avārijas izmeklēšanu.

"Tesla Model Y" sākotnējā cena svārstās ap 62 463 eiro, bet pilnībā aprīkots modelis var izmaksāt pat vairāk nekā 76 890 eiro.