foto: EPA/Scanpix
Pēc okupantu padzīšanas Harkivas apgabalā reģistrēti 1,4 tūkstoši kara noziegumu
Līdz nāvei nomocīto un aprakto cilvēku līķu ekshumācija Harkivas apgabala Izjumā, Ukrainas ziemeļaustrumos, 2022. gada 16. septembrī.
Pasaulē
2022. gada 15. oktobris, 10:55

Pēc okupantu padzīšanas Harkivas apgabalā reģistrēti 1,4 tūkstoši kara noziegumu

Jauns.lv / LETA

Harkivas apgabalā pēc tā atbrīvošanas no krievu okupācijas ir reģistrēti 1,4 tūkstoši kara noziegumu, paziņoja Ukrainas Iekšlietu ministrijas preses dienests.

Kopš deokupācijas pasākumu uzsākšanas ir reģistrēti 1398 kara noziegumi, no kuriem 1237 attiecas uz kara likumu un paražu pārkāpšanu, bet 139 - uz kolaboracionistisku darbību. 

Pēdējās diennakts laikā policija ir reaģējusi uz 1256 paziņojumiem, kas saņemti no Harkivas apgabala iedzīvotājiem. Aizdomās par piederību diversiju un izlūkošanas grupām un propagandas darbības veikšanu 40 cilvēki tika nogādāti uz teritoriālajām apakšvienībām pārbaužu veikšanai.  

Tiesībsargājošās iestādes arī sniegušas humāno palīdzību iedzīvotājiem, kas no atbrīvotajām teritorijām pārcēlušies uz Harkivu. 

Pēc krievu okupantu padzīšanas atklāta masu apbedījumu vieta Harkivas apgabalā pie Izjumas. 2022. gada septembris

gallery icon

Nacionālās policijas sapieri deokupācijas pasākumu gaitā ir apsekojuši 1400,15 hektāru lielu teritoriju, izņemot 22 827 sprādzienbīstamus priekšmetus un 1876 šādus priekšmetus iznīcinot.

Tēvs blakus dēlam, kura dzīvību izdzēsa krievu raķete Harkivā

Par spīti tam, ka krievu armija no Kijivas un Ukrainas ziemeļiem tika padzīta jau pirmajos kara mēnešos, valsts ziemeļaustrumos esošā ...

gallery icon

Ukraiņiem 2022. gada pavasaris jāpavada pazemē. Kā rit dzīve Harkivas metro

Kopš 24. februāra, kad Krievija sāka bezjēdzīgo karu Ukrainā, valsts otrās lielākās pilsētas Harkivas metro sistēma ir kļuvusi par mājvietu ...

gallery icon

Putina karš tuvplānā: Ukrainas otra lielākā pilsēta Harkiva un tās cilvēki 2022. gada martā

gallery icon