Igaunija Ukrainai nodevusi dronus, kurus Krievijas armijai pircis krievu tālbraucējs
foto: ekrānuzņēmums no video
Tālbraucējs Vladimirs Šilovs.
Pasaulē
2022. gada 4. oktobrī, 19:55

Igaunija Ukrainai nodevusi dronus, kurus Krievijas armijai pircis krievu tālbraucējs

Jauns.lv

Igaunija nodevusi Ukrainas armijai tālbraucēja no Pleskavas Vladimira Šilova iegādātos dronus Krievijas armijai, vēsta "Currenttime.tv".

Igaunija Ukrainai nodevusi dronus, kurus Krievijas...

"Atcerieties bezpilota lidaparātus, kurus mēs konfiscējām cilvēkam, kurš mēģināja tos ziedot Krievijas armijai? Tad, lūk, šie bezpilota lidaparāti tomēr nonāca Ukrainā," informēja Igaunijas policijā.

Šilovs ir tālbraucējs dziedātājs ar dubultpilsonību. Viņu arestēja 28. maijā uz robežas, kad viņš uz Krieviju veda trīs dronus, kurus bija plānojis nosūtīt Ukrainā karojošajai Krievijas armijai.

Naudu droniem viņš vāca krievu soctīklā "VKontakte", kur viņam ir 3300 sekotāju. Igaunijas prokuratūra dronu iegādi uzskatīja par "piedalīšanos ārvalstu agresijas aktā vai tās atbalstīšanu".

Harju apriņķa tiesa Šilovam piemērojusi gadu cietumā, no tiem četri mēneši viņam jāpavada ieslodzījumā, pārējie astoņi būs nosacīti ar četru gadu pārbaudes laiku. Tad spriedumu piesprieda vēl diviem vīriešiem, kuri palīdzēja Šilovam: Iļja un Ruslans Golembovski ziedoja naudu dronu iegādei, abiem piesprieda piecus mēnešus cietumā nosacīti ar pārbaudes laiku gadā un astoņos mēnešos.

Tiek ziņots, ka Šilovs 29. septembrī beidzis izciest sodu Tallinas cietumā. Laikrakstam "Sever.Realiji" vīrietis pastāstījis, ka nav zinājis, kā Igaunijas varasiestādes rīkojušās ar droniem, kurus viņš iegādājies.

"Zināju, ka viņi ir izņemti. Tālākais dronu liktenis man nav zināms. Viņi varēja tos konfiscēt pēc likuma, un es tam nevaru pretoties. Un uz kurieni viņi tos virzīs, neviens mani par to nav informējis. Mans viedoklis ir šāds: ne vienmēr sanāk tā, kā bija iecerēts, īpaši tad, kad iejaucas trešais spēks," sacīja Šilovs.